MHP Bilecik il teşkilatı seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Hüseyin Şensoy ve beraberindeki kalabalık partili grubu, cumartesi günü de Bilecik sokaklarına çıktılar ve
 şehir merkezindeki esnafları ziyaret ettiler. Vatandaşların ilgisinden oldukça memnun kalan Şensoy ve beraberindekiler, şadırvanın önüne gelerek kısa bir basın açıklaması yaptılar.

Esnaf gezilerimize devam ettiklerini belirten Şensoy, 30 Mart yerel seçimlerinde en iddialı parti olduklarını söyledi. Şensoy konuşmasına şöyle devam etti:  

“Bu güne kadar yaptığımız ziyaretlerde çok iyi tepkiler aldığımızı görüyoruz ve bunlar bize güç vermekte. Bunu en iyi şekilde değerlendirip 30 Mart’ta Bilecik Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmak istiyoruz. Yapacağımız çalışmaları ve projelerimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Çalışmalarımızda; insanımıza güven vermek, güvenilirliği arttırmak, adaletli ve dürüst davranmak, insanımızın ihtiyaçlarına “öncelikler çerçevesinde” cevap vermek tabiî ki çok önemli olacak. Bizler buna inandık. Bileciklilerin de inandığına inanıyorum. Bilecikliler kendi çocuğuna sahip çıkacaklar. Biz de, en iyi şekilde temsil ederek hizmet edeceğiz. Görüyorsunuz ekibimizin, arkadaşlarımızın tam desteğiyle bu yolu en iyi şekilde sonuçlandıracağız.”


Esnafımıza öncelik verilmedi

Esnafın kendilerine yaklaşımından çok memnun olduklarını belirten Şensoy şunları söyledi: “Görüyorsunuz esnafımızla diyalogumuzu en iyi seviyede. Her yerde çok iyi karşılanıyoruz. Ben de zaten bir esnafım. Adaylığımı koyarken de mali müşavir olarak esnafımızın işini yapıyorduk. Şu an Bilecik’te esnafımızın yeterince desteklenmediğini gördük. Bizlerin, Bilecik Belediye Başkanı olarak esnafımızın ekonomik anlamda daha iyi olması için çalışmalarımız olacak. Bizim için Bilecik ekonomisindeki döngü ne kadar hızlı olursa, Bilecik’teki hareketlilik de o yönde güzel olur. Ancak biz, bu güne kadar esnafımıza öncelik verildiğini, esnafımıza katkı sağlandığını, destek olunduğunu maalesef 10 yıldır göremedik. Bunun tepkilerini çok iyi alıyoruz. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Bilecik’te esnafımızın öncelikleri konusunda çalışmalarımız olacak.”


Alışverişleri Bilecik esnafından yapacağımızı duyuruyorum…

“Esnaflara yönelik projeleriniz neler olacak?” sorumuza Şensoy: “Bu güne kadar esnafımızdan aldığımız bilgilerden, Bilecik esnafından gerekli alışverişin yapılmadığını biliyoruz. Ben bu alışverişlerin Bilecik esnafından yapılacağını buradan duyuruyorum. Çünkü Bilecik’teki paranın Bilecik’te kalması lazım. Bilecik’te yatırımların daha iyi olması, gelişmesi gerekiyor. Ama biz gezdiğimizde, Bilecik esnafının en büyük sorununun da kira sorunu olduğunu görüyoruz. Bizler isterdik ki, Bilecik esnafımızın Bilecik Belediyesi ortaklığıyla veya önderliğiyle esnaf sarayları yapılsın, işyerleri yapılsın, onlara kiracı olarak değil kendi işyerleri olarak hizmet edilebilseydi. Bunu arzu ederdik, fakat bunların yapılmadığını gördük. Ve bu eksiklikleri nasip olursa, biz geldiğimizde tamamlamaya yönelik çalışmalarımız olacak.” diyerek cevap verdi. Partililer basın açıklamasının ardından esnaf ziyaretlerine kaldıkları yerden devam etile.  




Editör: TE Bilişim