Dün Ankara’ya giden Hüseyin Şensoy, MHP Genel Merkezine milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı. Gazetemizde geçen hafta “Şeker 1 Şensoy 2” başlıklı haberde, Hüseyin Şensoy’un milletvekili aday adayı olacağını ve teşkilatın desteğini alan Şeker’in arkasından 2’nci sıra milletvekili adayı gösterileceğini yazmıştık. Hüseyin Şensoy’un dün gerçekleşen başvurusu sonrası, iddialardan ilki gerçekleşmiş oldu. Büyük bir sürpriz olmazsa, MHP Genel Merkezi’nin Bahattin Şeker’i 1’nci sıra Hüseyin Şensoy’u ise 2’nci sıradan milletvekili adayı göstermesi bekleniyor.


MHP il ve ilçe teşkilatlarının Bahattin Şeker’i desteklediğini açıklamasının ardından Hüseyin Şensoy’un aday adayı başvurusu yapması, yerel seçimlerde Şeker’in kendisine verdiği desteğe karşılık vermek olarak değerlendiriliyor. Hatırlanacağı üzere 30 Mart Yerel Seçimlerinde 9 bin 114 oy alan MHP, Bilecik merkezde 2’nci parti konumuna gelmiş ve bir önceki yerel seçimlerde aldıkları 2.900 oyu 3’e katlamıştı. Bu başarıda, Hüseyin Şensoy’un halk nazarında sevilen ve güvenilen bir isim olmasının yanı sıra, Bahattin Şeker’in seçimde aktif olarak çalışması ve her türlü desteği vermesi de etkili olmuştu.

MHP’nin Şensoy'u ikinci sıradan aday göstererek, son yıllarda “Bozüyük'ten 2 Milletvekili var Bilecik'in Milletvekili yok” düşüncesinde olan Bilecik merkez seçmeninin bu düşüncesini kırmaya çalışacağı iddia ediliyor. 

Editör: TE Bilişim