Bilecik Belediye Başkanı, aynı zamanda aday adayı olan Selim Yağcı, Mevcut Belediye Başkanı olarak çok fazla konuşmak istemediğini, haksız rekabete de yol açmakta istemediğini belirterek söze başladı.
  “Siz değerli yönetim kurulu üyelerine diğer aday adayı arkadaşlarımızın kendilerini daha fazla tanıtma, fikirlerini ve düşüncelerini daha fazla söylemelerine de fırsat verilmesini de arzu ediyorum. Bizim sözden öte yaptıklarımız ve icraatlarımız var. Ak Parti’ye kurulduğu andan itibaren akıtılan terimiz var. Bu davada atılan her adımda Bilecik Ak Parti teşkilatında da, Türkiye’deki Ak Parti gelişmesinde de, her adımın kenarında da bizim de bir ayağımızın izinin olduğunu göreceksiniz. Sadece kuruluş aşamasında değil , 2004 yılından beri sizlerle birlikte, doğduğumuz, yetiştiğimiz bu topraklara hizmet etme fırsatını bulduk. 

Bu dönem aday olmamamızın sebebi, bu arabanın tümsekte kalmaması, hızıyla devam etmesi ve gelecek zamana daha iyi bir şekilde yürümesini temin etmek. Tabiki diğer kardeşlerimizde haklı olarak diyorlar ki, “Biz arabanın hızını daha fazla arttıracağız, daha fazla ileriye götüreceğiz” Bu çok güzel bir temenni, çok güzel bir yarış. Siyaset iddialı adamın işidir, hedefi olan işidir. Hedefi, inancı ve iddiası olmayan insanın zaten siyasette de yeri yok. Onun için aday adayı olan kardeşlerimi canı gönülden kutluyorum. İçlerinde demek ki bir yangın var. Kendilerinin memlekete yönelik hedefleri var demek ki , bunları da buraya icra noktasında dökmek için gelmişler. Bu medeni cesareti göstermişler. Bizlerde bu noktada aday adaylığımızı tekrar ediyoruz. Yapılan tüm temennilerin açık söyleyeyim sözde değil özde olmasını, adaletli hakkaniyete uygun davranılmasını, sağduyunun hakim olmasını ve sonunda hakkın, adaletin, prensiplerin kazanmasını , Ak Parti’nin kazanmasını, Bilecik’in kazanmasını ve Türkiye’nin kazanmasını arzu ediyoruz. Orhan Beyin’de ifade etmiş olduğu gibi kullandığımız oy, değerlendirme sadece Bilecik’te bir belediye başkanlığı seçimi değil. Sadece Türkiye’de bir başbakan seçimi de değil. Bu Dünya’nın kaderinin belirlenmesidir. Artık Türkiye, Dünya Lideri olan, Dünya’nın dengesinde etkinliği olan bir ülke.  Onun için her birimizin Bilecik’te veya ilçelerinde de nerede olursak olalım yapmış olduğumuz hal ve davranış, son derece önemli. Azdan çoğa doğru düşündüğümüzde toplana toplana bizlerin gücü oluyor. Bizim gelecek noktasında mesajlarımız oluyor. Bu yarışın partimiz açısından, aday adayı arkadaşlarımız açısından hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Güzel ve özel bir yarış, mevcut belediye başkanı olarak bundan da hiç gocunmuyorum. Bunun olmasını doğal ve partimizin zenginliği olarak görüyorum. Yarışma zamanını, barışma zamanını ve çalışma zamanını iyi bilmeliyiz.  Bu dava milleti geleceğe emin adımlarla götürme davası. Bu kervan kutlu bir kervan onun için hiç birimiz bunun hızını zerre kadar azaltmaya aklımız ve yetkimiz olamaz. Toplanacağız, barışacağız ve aday olan arkadaşımızın arkasında, önünde, yanında nerede isterse bir nefer gibi çalışacağız. Bu zamanlamaları doğru yaptğımız süre içersinde de kazanan Bilecik olacak. Kazanan Türkiye olacak. Yarışımız, zaferimiz ve seçimimiz hayırlı uğurlu olsun. 

Editör: TE Bilişim