Milletvekili Selim Yağcı son zamanlarda kendisi ve geçmiş dönemlerdeki Belediye faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulunan Belediye Başkanı Semih Şahin’e yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Vekil Yağcı, yapım aşaması devam etmekte olan Devlet Hastanesi'nden, yıllardır çözülemeyen sorun Bilecik-Yenişehir yoluna, Osmaneli-Yenişehir arasındaki YHT hattına, sahte plakadan, işçi çıkartılmasına, Belediye'nin borçlarına, su zammına ve hala gündeme bile gelmeyen Bilecik stadına ilişkin birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

 “Temennimiz Bilecik Devlet Hastanesi’ni 23 Nisan’a yetiştirmek”

Vekil Yağcı, ilk olarak Bilecik Devlet Hastanesi çalışmalarına değinerek hastanenin açılışını 23 Nisan’a yetiştirme gayreti içerisinde oldukları söyledi. Yağcı, 250 yatak kapasiteli Bilecik Devlet Hastanesi’nin açılışına ilişkin, “Bilecik’te baktığımızda en önemli konuların başında sağlık meselesi geliyordu. Sağlık alanındaki yatırımlarımız çok şükür aksamadan tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah temennimiz Bilecik Devlet Hastanesi’ni 23 Nisan’a yetiştirmek, inşallah bahar aylarında 23 Nisan’a yetişir mi yetişmez mi ona ilişkin net bir şey diyemiyoruz ama bu yılın ilk dilimi içerisinde Devlet Hastanemizin açılışını gerçekleştiririz ümidindeyiz, Bozüyük Devlet Hastanemizin de çalışmaları planlandığı şekilde devam ediyor” dedi.

“Bilecik-Yenişehir yolunun 12 yıldır bitmemesini bizde izah etmekte zorluk çekiyoruz”

Bilecik-Yenişehir yoluna ilişkin konuşan Vekil Yağcı, 12 yıldır bitirilemeyen yol hakkında artık kendilerinin durumu izah etmekte zorluk çektiklerini söylerken, yine söz verdi ve 2020 yılı sonuna kadar Yenişehir-Bilecik yolunun bitirileceğini belirtti.

Yağcı,Bilecik’in belki en önemli meselesi değildi ama gecikmesinden kaynaklanan tabii ki Yenişehir-Bilecik yolu şu anda şehrimizin en önemli gündem maddelerinden birisi haline geldi. Bir yolun başlayıp 12 yıldır bitmemesini bizde siyasetçi olarak yanlış görüyoruz, izah etmekte zorluk çekiyoruz ama inşallah bu konuya ilişkin olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Ulaştırma Bakanımızın bu noktadaki özel gayretleri doğrultusunda bir yola yapılabilecek en hızlı ihaleyi gerçekleştirdik, 45 gün içerisinde bu yolun ihalesi sonuçlandı. Şu anda da müteahhit yaklaşık 4 noktada yerleşmesini tamamlamak üzere, inşallah 2020 yılı içerisinde bunu bitirmeyi, bitirmesek bile çok küçük işlerin kalarak hemşerilerimize bu yolu en iyi şekilde sunmayı hedefliyoruz” dedi.

“YHT hattını 3-4 yıllık süreç içerisinde hizmete sokacağız”

Osmaneli-Yenişehir arasındaki Yüksek Hızlı Tren çalışmalarına ve Bilecik’in bu anlamdaki coğrafi konumuna dikkat çeken Milletvekili Selim Yağcı, 3-4 yıl içerisinde Hızlı Tren çalışmalarını da bitireceklerini söylediği konuşmasında, “inşallah yine Bursa Milletvekillerimizle işbirliği içerisindeyiz, Yenişehir-Osmaneli Yüksek Hızlı Tren hattını da en kısa süre içerisinde bitireceğiz, önümüzdeki 3-4 yıllık süreç içerisinde hizmete sokup bu anlamda hep birlikte çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Plaka, benim dönemimde ve Nihat beyin döneminde de kullanılmıştır”

Milletvekili olarak Belediye çalışmalarına ilişkin açıklama yapmanın çok şık olmadığını ve sukut içinde bulunduklarını söyleyen Vekil Yağcı, bu zamana kadar Belediye Başkanı Semih Şahin’e kendisi hakkında 300 dosya olduğunu ifade ettiğinde cevap verdiğini belirterek, “biz 15 yılımızın 15 saniyesine kadar hesabını vermeye hazırız” dedi.

Belediye Başkanı Semih Şahin’in geçtiğimiz günlerde Belediye'ye ait sahte plaka açıklamasına da cevap veren Vekil Yağcı, Başkan Şahin’i tatlı su kurnazlığı içine girdiğini ima etti. Kendileri döneminde bu plakanın kullanıldığını itiraf eden Vekil Yağcı, “son zamanlarda sayın Başkan talihsiz bir olay yaşadı, bu olaydaki basiretsiz ve bilgisizliğini yine bizlere atarak kurtulma gibi bir akıllılık peşine düştü. Başkanın bizlere dediği bir şey doğru, bizlerin döneminde o plaka alındı, tahsis edildi ama Belediyeler ve üst düzey yöneticiler bazı araçları satın almayıp kiraladıkları zaman Emniyetin bilgisi dahilinde bu tür uygulamalar yapılır. Bu uygulama başka şehirlerde de yapılır, bizde de Emniyet Müdürlüğümüzün bilgisi dahilinde dönem dönem kiralanan mevcut araç üzerinde plaka kullanılmıştır. Benim dönemimde ve Nihat beyin döneminde de kullanılmıştır, Semih beyin Başkanlık zamanında da ben gördüm minibüste de diğer araçta da bu plaka şehir içlerinde dönem dönem kullanılmıştır.

Bizler bunun şehir dışına gitmeyeceğini bildiğimiz için bu çember içerisinde hiçbir sorunla karşılaşmadık ama beyefendinin kadrosunun bu olayı ihmal etmeleri, gerekli tedbiri almamaları ve hız duvarında da sorgulanmaları bu olayı ortaya çıkarttı. ‘Sahte plakalı araç’ deniliyor, şimdi bu araçlara bu plakaların takılması için, bu araçların Belediyelerde kullanılmasına ilişkin olarak kiralayan firmalar ile Belediye arasında bir anlaşmanın olması lazım. Belediye aracına yine başka bir Belediye aracının plakasının takılmasının bir hoşgörüsü olabilir. Zannedersem Sayın Başkan, “ilgilenmiyorum, benim haberim yok” gibi söylem içerisine girdi yani Bilecik’te bizim zamanımızda yapılan ne varsa tek tek söküyor, kaldırıyor, yani bu plakayı da bu noktada değiştirseydi ama toplumun algısını bir önceki döneme çekmek gibi bir tatlı su kurnazlığı içine girildiğini, hatta orada sanki kullandığı aracın bizim zamanımızda kullanılan aracın aynısı olduğunu ima eder tarzda bir yaklaşım içerisinde olduklarını görüyorum. Araç bizden itikal eden araçlardan bir tanesi değil” şeklinde konuştu.

"Başkanın tatlı su kurnazlığı içerisinde olduğunu görüyoruz"

“Görevlerini layıkıyla yerine getiren arkadaşları işten çıkarma gereğini göstermişler”

Geçici işçi statüsünde olup Belediye'den işten çıkartılanlara ilişkinde değerlendirmede bulunan Vekil Yağcı, “biliyorsunuz bir işçi çıkartma olayı oldu. Başkanın ifade ettiği, “toplum yararına olayını bizden kestiler biz bu sebepten dolayı eğer onu verirlerse ben mevcutları yeniden işe alırım” gibi kendi kendine bir tatlı su kurnazlığı içerisinde olduğunu görüyoruz. 31 Mart seçimleri yapıldıktan sonra bir defa toplum yararına tahsis yapıldı, bir daha yapıldı ama o sadece Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönelik olarak geldi. Türkiye’nin hiçbir yerinde o tahsis dışında Toplum Yararına Çalıştırmaya yönelik olarak hiçbir Belediye'ye yeni bir tahsis yapılmadı. Geçenlerde Meclis'te de Yaşar bey bana bu yönde bir uyarıda bulundu, bende kendisine dedim ki; ‘toplum yararına da yeni bir eleman tahsisi henüz devlet katında hiçbir Belediye'ye ve şehre olmadı, ikide bir bunları sanki verilmişte biz Bozüyük Belediyesi’nin, Bilecik Belediyesi’nin bu anlamdaki hakkının önünde duruyormuşuz algısı oluşturmaya çalışıyorlar, bunu da kabul etmek mümkün değil. Eleman fazlalığı veya farklı şeyler olabilir. İdarenin bu anlamdaki tasarruflarına da bir noktaya kadar saygıda gösterilebilir ama bunları başkalarına atıf yaparak, kaçamak şekilde yapmanın doğru olmadığını, ideolojik sebeple veya performans sebebiyle veya diğer sebeplerle ne diyecekse toplumun karşısında net olarak söylemenin çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Süreli çalışanlar olabilir, geçici işçi statüsünde olanlar olabilir, Başkanın bu noktada yapacağı bir şey de olmayabilir ama biz görüyoruz ki yerleri değiştirildiği halde görevlerini yapan ve verilen görevleri layıkıyla yerine getiren arkadaşları da bu anlamda çıkarma gereğini göstermişler, bunların gerekçesi olarak ta toplum yararını öne sürmemek lazım. Şimdi bazı arkadaşlar “sizde çıkartınız” diyebilir, doğrudur, bizde çıkardık ama Cafer beyde hatırlar o dönem içerisinde doğrudan işçi çıkartma noktasında değil işçilere yeni çalışma alanlarını değiştirmeye ilişkin olarak uygulama yaptık” ifadelerine yer verdi.

“60-65 Milyonun üzerinde Bilecik Belediyesi’nin bir kuruş borcu yok”

Geçtiğimiz Meclis toplantısında Bilecik Belediyesi’nin 80 Milyon borcunun 20 Milyonunu ödediklerini söyleyen Başkan Semih Şahin’e cevap veren Vekil Yağcı, Belediye'nin toplamda 60-65 Milyon civarı borcu olduğunu iddia ederek, “Başkan büyük bir keyifle 20 Milyon borcu ödediğini söylüyor, güzel sanki 80 Milyon Bilecik Belediyesi’nin resmi borcuymuş gibi ‘20 Milyonunu ödedim’ diye yine bir kurnazlık peşinde. Zaten bizim devrettiğimizde Meclis tespitleriyle 40 Milyon olarak denildi, şu anda verilerimiz net olarak elimizde olmamakla birlikte 60-65 Milyonun üzerinde Bilecik Belediyesi’nin zaten bir kuruş borcu yok, 80 Milyon borç olduğunu kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

“Belediye korsan bir logoyu uygulamaya koyma eğilimi içerisinde”

Belediye’nin yeni logosuna ilişkinde korsan imasında bulunan Vekil Yağcı, “biz daha önceki süreçlerde yapılan logoyu yaklaşık 13-14 yıl kullandık ama bizi en iyi tanıtacak şeyin Kayı Boyu amblemi olduğu için bunu oy birliği ile Meclisimizden geçirerek bir logo tespit ettik. Belediye yönetimi Meclisin dahi haberi olmadan korsan bir logoyu uygulamaya koyma eğilimi içerisinde eğer biz 3-5 yılda bir logo değiştireceksek zaten hangi logoyu koyarsak koyalım bir anlamı yok çünkü tanınırlığı olmaz" dedi.  

“Bilecik stadı bizim 2020 yatırım planımız içerisine alındı”

Bilecik’in önemli gündemlerinden biri olan Bilecik Stadı'na ilişkin de açıklamalarda bulunan Vekil Yağcı, stadın bu yıl içerisinde ihalesinin yapılacağını belirtti.  Yağcı, açıklamasında  “Bilecik stadı uzun zamandır uğraşılan gecikmiş projelerden birisi. Bilecik stadı şuanda bizim 2020 yatırım planımız içerisine alındı. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak, seyirci sayısı noktasında bir çalışmamız var, biz daha fazla türbin olmasını istiyoruz, altyapısıyla birlikte tüm türbinler yenilenecek, çalışmaya bu yıl içerisinde başlayıp en kısa sürede neticelendireceğiz” diye konuştu.

 “15 yıllık süreç içerisinde suya hiç zam yapmadık”

15 yıllık Belediye yönetimi içerisinde suya neredeyse hiç zam yapılmadığını ileri süren Vekil Yağcı, suya yapılan zammı eleştirerek  “biz 2004 yılında göreve geldiğimizde Bilecik’te Türkiye’nin içilemeyen en yüksek fiyatlı suyu vardı. O günkü şartlarda evlere giden suyun yüzde 50’si tahakkuka giriyordu. Tahakkuka giren suyun yüzde 50’si ancak tahsil ediliyordu ve neredeyse 15 yıllık süreç içerisinde suya hiç zam yapmadık. Son 2016-17 yılında bir yüzde 10’luk zam yaptık, Nihat bey Başkan olduktan sonra ekonomik sebeplerle o yüzde 10’luk zammı da Meclisimizin kararıyla geri aldık. Şimdi bunların durup dururken hiçbir yatırım yapmadan bu alanda, hiç bir çalışma olmadan hemşerilerimize bu su zammını reva görmeleri hoş bir şey değil, iki tane konseri eksik yapsın bu anlamda hemşerilerimizin su zammını kurtarır diye düşünüyoruz" dedi.

“AK Parti Belediyelerinde de bunlar aynen yapılmaktadır”

Belediye Başkanı Semih Şahin’in Sayıştay’ın Belediye'ye ardı ardına denetlemelerde bulunduğu sözlerine ilişkinde açıklama yapan Vekil Yağcı, “Belediyelerde bu Başkana yönelik bir şey değil. Sayıştay Kanunu değiştikten sonra bizim dönemimizde de yaklaşık 3 aya kadar durdukları zaman da oldu. Her altı ayda bir Sayıştay gelir bu irdelemeleri bu noktada yapar ve sonuçlarını da rapor halinde Belediye'ye Meclis'ten geçirilmek üzere bildirir. Bunun için Başkanın bu konuda bir alınganlık içerisinde olmasına gerek yok, diğer AK Parti Belediyelerinde de bunlar aynen yapılmaktadır. Bu Sayıştay’ın genel uygulaması tarzındadır, birçok yerde Sayıştay’a özel oda ayrılır” dedi.

Diğer yandan Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik'in önünü açma noktasında her zaman her imkan doğrultusunda Bilecik'teki tüm Belediye Başkanları ile birlikte çalışmaya gayret edeceğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim