Türkiye Kızılay Derneği Bilecik Şubesi'nin 2016 Yılı Olağan kongresi, Cumartesi günü gerçekleşti. Belediye Kültür Sitesi’nde gerçekleşen kongrede Türkiye Kızılay Derneği Bilecik Şube temsilcisi Selami Çınar yeniden şube temsilciliğine seçildi.

Kongrede konuşan Türkiye Kızılay Derneği Bilecik Şube temsilcisi Selami Çınar, Kızılay’ın misyonu hakkında bilgiler verirken, Bilecik’te yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgilendirmede bulundu. Çınar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“11 Haziran 1868 tarihinden bu yana 147 yıldır ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında afet,savaş ve çatışmalardan olumsuz şekilde etkilenen insanların çaresizliklerini gidermek,kederlerini dindirmek,üzüntülerini sevince dönüştürmek için gayret gösteren Türk Kızılay'ı üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getirmenin çabası içinde olmuştur.Bundan sonrada olmaya devam edecektir.

Türk Kızılay’ının misyonu şudur; Toplumunun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek, insan saygınlığının korunması doğrultusunda her şartta ve her zaman muhtaç ve korumasız insanlara yardım etmek ve toplumun afetlerle mücadele kapasitesini geliştirilmesini desteklemektir. Bütün toplumu kucaklayan ve bütün toplumu kucakladığı, yerel vc milletlerarası seviyede saygınlığını ve hizmet kalitesini devamlı geliştirme vizyonu ile hareket eden Türk Kızılay’ı; Türkiye’de meydana gelmiş bütün afetlerde de, milletimizin yanında yer alarak görevini yerine getirmiştir, bundan sonra meydana gelecek tabii afetlerde de yine milletimizin yanında yer almaya devam edecektir.

Türk Kızılayı Bilecik Şubesi olarak ilimize kazandırmaya çalıştığımız Kan Alma Biriminin yer sıkıntısı olmasından dolayı gerçekleşememektedir. Sayın Valimize durumumuzu arz ettik fakat bir sonuç alamadık. Kan Alma Birimi ilimize istihdam yaratacaktır bu yüzden çalışmalarımıza devam edeceğim.Kızılay Bilecik şubesi ilimizde kapalı bir şube olmaktan ziyade çalışır bir kurum haline gelmiştir.Çalışmalarımız neticesinde şubemize bir personel ve araç tahsis edilmiştir.

Sizlerden beklediğimiz bu Kızılaycılık ruhuna sahip çıkmanız ve bu hizmete omuz verereken yüksek yerlere taşımımızda yardımcı olmanızdır.Bu da ancak siz değerli halkımızın yardımlarıyla,hoşgürülüdestekleriyle ve bilinçli Kızılaycılıkla gerçekleşmesi mümkün olur.”

Kongre sonrasında Türkiye Kızılay Derneği Bilecik Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı: Selami Çınar        

Yönetim Kurulu Üyesi: Turgut Sezen     

Yönetim Kurulu Üyesi:Nail Özdemir

Yönetim Kurulu Üyesi: Özgür Çubukçu

Yönetim Kurulu Üyesi: Mustafa Turhan

Genel Merkez Genel Kurul Asıl ve Yedek Delegeleri

Asıl Delege: Selami Çınar            

Asıl Delege: Turgut Sezen

Yedek Delege: Nail Özdemir

Yedek Delege: Özgür Çubukçu

Editör: TE Bilişim