İnhisar bağlı Tozman köyünde Salı günü meydana gelen sel hasara yol açmasının ardından dün Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Bilecik Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir köyde hasr gören yerlerde incelemelerde bulundu.

Köyde incelemede bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, sel sonrası köyün altyapısının büyük zarar gördüğünü belirtti. Ulaşımdan, içme suyuna kadar birçok alanda hızla çalışmaların yapıldığını kaydeden Vali Nayir, “Hepinize geçmiş olsun. Dün yaşanan yoğun yağışta gelen selimiz köyümüzün alt yapısı başta olmakla üzere bir hayli zarar verdiğini görüyoruz. Dünden itibaren bütün ekiplerimiz afat ekibimiz, il özel idare ekimiz, sağlık ekibimiz, jandarma ekibimiz, devlet su işleri ekibimiz hepsi önce bir tespiti çalıştılar daha sonrada ilk etapta yapılacak işler köye ulaşımı sağlayacak tedbirler neler ise ona çalıştılar acil ihtiyaçlarımız, içme suyu ihtiyaçlarımız için tedbirler alıyoruz. Yıkılan direkler yapılıyor.

Belki birkaç gün o sürecek diye kaymakamlığımız önlem olarak en azından acil ihtiyacımızı karşılayacak şekilde bir jeneratör teminine çalıştı. Tek tesellimiz can kaybımızın olmadığı onda da erken uyarını önemini gördük. Yukarıda ki yayladaki vatandaşlarımız Allah razı olsun onlarda erken uyararak burada ki muhtarlığımız duyurmasıyla en azından bir can kaybımızın olmadığını burada gördük giden dünya malı bir çeşit yerine geliyor bir şekilde yerine geliyor ama can kaybımız maalesef geri dönmüyordu. 

Dere yatağımız önceden de kısmen kendini göstermiş tedbirler alınmıştı ama yoğun bir yağışa tahammül edememiş inşallah kısa zamanda imkânlarımız ölçüsünde Ankara’nın da desteğini isteyerek Milletvekillerimizin desteğini isteyerek bulacağımız kaynaklarla tekrar içme suyumuzu kanalizasyonumuzu yolumuzu eski haline getirmeye çalışacağız. Allah beterinden korusun geçmiş olsun.” dedi

Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, can kaybının olmamasının bir teselli olduğunu belirtirken, “Tozmanlı hemşehrilerimize çok geçmiş olsun. Cenabı Allah böyle bir daha acılar yaşatmasın. Tesellimiz can kaybının olmaması. Madden olan şeyler Allah’ın izniyle bir şekilde giderilir. Burada AFAD ekiplerimiz sağlık ekiplerimiz Özel İdare ekiplerimiz özverili bir çalışma yürütüyorlar Devlet Su İşleri ekiplerimiz. İnşallah bu yaranın da en kısa sürede sarılacağına inanıyoruz. Ben burada özverili çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm Tozmanlı hemşehrilerimize de geçmiş olsun. Cenabı Allah bir daha böyle acılar böyle imtihanlar yaşatmasın diyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim