MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı hakkında TBMM’ye verdiği soru önergesine cevap geldi. Şeker soru önergesinde; 2014 yılında Bakanlık bütçesinden Bilecik’e ne kadar ödenek ve yardım aktarıldığını, bu ayrılan ödenek ve yardımların hangi projelere yönelik olduğunu, Bakanlığın 2014 yılı bütçesinde yardım ve ödenek sırlamasında hangi vilayetlerin ön plana çıktığını ve Bilecik’in bu sıralamada kaçıncı olduğunu sordu.

Bakanlıktan Şeker’in soru önergesine şu cevap verildi:

“2014 yılı için Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze ayrılan ödenek miktarı 3.219.800 TL’dir. Bu ödeneğin tamamı İl Müdürlüğümüzün cari ihtiyaçları için gönderilmektedir. İl Müdürlüklerimiz arasında bir sıralama yapıldığında nüfusu ve yüzölçümü büyük olan İstanbul, İzmir ve Ankara gibi iller ödenek yönünden daha ön sıralarda yer almaktadır. Bu bakımdan Bilecik İli 68 inci sırada yer almaktadır.

Ayrıca, 2014 Yılı Yatırım Programı çalışmaları devam etmekle birlikte, “Çevre ve İklim Değişikliği Sektör Destekleme Programı (2014-2020)” kapsamında Bozüyük Belediyesine yapılacak olan “Bozüyük (Bilecik) Entegre Su Projesi” hazırlık aşamasında olup, 2016 yılında inşaatına başlanması öngörülmektedir. 2014 yılı için ödenek ayrılmamıştır. Öngörülen bütçesi 10 Milyon Avrodur. Projenin hizmet edeceği nüfus ise yaklaşık 60.000 kişidir.

Diğer taraftan, Bilecik Belediyeler Birliği tarafından (Bilecik Merkez, Bozüyük, Osmaneli, Söğüt, Pazaryeri, Gölpazarı, İnhisar, Yenipazar ilçe ve Vezirhan, Bayırköy, Dodurga, Cihangazi, Çaltı, Küre. Tarpak belde belediyeleri) yapılması planlanan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ile ilgili Uygulama Projesi Bakanlığımızca uygun bulunmuştur.

Bunun dışında, tüm ülke sathında uygulamasına geçilen “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi” kapsamında, ilgili belediyelerin talep etmesi halinde Bilecik ilinde de çalışma yapılabilecektir.”

 

Editör: TE Bilişim