İlimizin duayen siyasetçilerinden ve bakanlarından MHP Milletvekili Bahattin Şeker’i Eskişehir mi kapıyor? “Bilecik’te siyaseti bırakıyorum” açıklamasında bulunan Şeker için, Eskişehir’de siyaset yapacağı söylentileri gündeme ve basına yansıdı.

Şeker, daha önceki yıllarda gazetemize yaptığı açıklamada, “Bilecik’te siyasi hayatıma son noktayı koyacağım, hak edilmiş bir emanetim vardı onu aldım. Bu dönem de elimden gelen çalışmayı yapacağım” demişti. Şeker, geçtiğimiz hafta partide yaptığı açıklamada, parti içinde kendine yönelik haksız eleştirilere kırıldığını belirterek, Bilecik’te siyasi hayatına son verdiğini açıklamıştı.

Bilecik’e yaptığı hizmetleri ortada olan ve MHP’ye geçtikten sonra, MHP teşkilatını ayakta tutan, maddi ve manevi destek olan Şeker, son yerel seçimlerde kendisi adaymış gibi her ilçe ve beldede çalışmalara katılmıştı.

Şeker, Bilecik il genelinde tek belediyesi olan MHP’nin belediye başkanlığını 4’e çıkarma başarısı gösterdi. Bunun yanında bir çok belediyeyi de çok az oy farkı ile kaybeden ve MHP’nin Bilecik genelinde 2. Parti olmasında en büyük pay sahibi olan Bahattin Şeker, kamuoyunda ve  partililer tarafından takdir edilirken, bazı partililer tarafından da eleştirilmişti.

Yaptığı basın açıklamasında kendi ağzından tekrar Bilecik’te siyaseti bıraktığını açıklayan Şeker için Eskişehir harekete geçti. Eskişehir kamuoyu ve basını Şeker’in Eskişehir’de siyaset yapması için çağrıda bulundu. Eskişehir Şehir Gazetesi köşe yazarı Özdemir Uçak, Şeker’in Eskişehir de siyaset yapmasına çağrıda bulundu. Uçak, köşesinde Şeker’e övgü ile bahsederken  ‘Madem Bilecik siyaseti yok o zaman Eskişehir var’ diyerek geniş yer verirken, Bilecik MHP Milletvekili Bahattin Şeker’in bu konuda ne diyeceği ise merak ediliyor?

 

Editör: TE Bilişim