MHP Milletvekili Bahattin Şeker, ilimizde bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okullarda yapılacak yönetici görevlendirmeleri hususunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya yazılı önerge verdi.  Şeker verdiği önergede, “idarecilerin görevlendirmelerinde bağlı bulunduktan sendikalara göre tercihte bulunulduğu, Eğitim-Bir-Sen isimli sendikaya üye olmayanlara siyasi baskı ve haksızlıklar yapıldığı iddiaları doğru mudur?” sorusunu sordu. Şeker’in yazılı olarak cevaplandırılması üzerine verdiği önerge şu şekilde:

“Aşağıda belirtilen sorularımın, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Bilecik ilinde Bakanlığınıza bağlı okullarda yapılacak yönetici görevlendirmelerine ilişkin çalışmalarla ilgili olarak;

1. Anılan ilimizde 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonunda toplam kaç kişinin 4 yıl ve daha fazla süreyle yöneticilik görevinde bulunduğu için başka bir işleme gerek kalmaksızın yöneticilik görevi sona ermiştir?

2. Anılan ilimizde yöneticilik görevi sona eren söz konusu okul yöneticilerinin görev unvanlarına göre dağılımları nasıldır?

3. Anılan ilimizde yöneticilik görevi sona eren söz konusu okul yöneticilerinin görevli oldukları ilçelere göre dağılımları nasıldır?

4. Anılan ilimizde 10.06.2014 tarihli ve 29026 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumlan yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik” hükümleri gereğince şimdiye kadar kaç müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısının görevlendirmesi yapılmıştır?

5. Halen görevlendirmesi yapılan yöneticilerin unvanlarına, bağlı bulundukları sendikalara ve görevli bulunduktan ilçelere göre dağılımları nasıldır?

6. Anılan idarecilerin görevlendirmelerinde bağlı bulunduktan sendikalara göre tercihte bulunulduğu, Eğitim-Bir-Sen isimli sendikaya üye olmayanlara siyasi baskı ve haksızlıklar yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu tür bir uygulamanın Türk milli eğitim sistemine verdiği ve vereceği zararların önlenmesi için Bakanlığınızca nasıl bir düzenleme yapılması düşünülmektedir?

7. Anılan ilimizde görevlendirmeleri yapılacak yönetici adaylarına Bakanlığınız yetkililerince yapılan sözlü sınavlarda ayrancılık yapıldı ve Eğitim-Bir-Sen isimli sendika üyesi olan adaylara yüksek notlar vererek diğer adayların mağdur edildiği iddiaları doğru mudur?

8. Anılan konuda ayrancılık ve haksızlık yapan görevliler hakkında şimdiye kadar Bakanlığınıza ulaşan şikâyetler nasıl değerlendirilmiş veya değerlendirilmektedir? Şimdiye kadar kaç sorumlu hakkında nasıl bir işlem yapılmış ya da yapılmaktadır?

9. Bakanlığınızca anılan konuda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesine yönelik olarak ne gibi Önlemler alınmış ya da alınmaktadır?”

Editör: TE Bilişim