Eski Bakan olan ve son yapılan genel seçimlerde MHP Milletvekili seçilen Bahattin Şeker, Bilecik siyasetini bırakacağını ilk kez gazetemize açıklamıştı. Şeker’in, MHP’de en yetkili isim olarak yerel seçimlerde MHP'nin yüksek oy almasında, 3 Belediye Başkanlığı kazanılmasında özellikle Bilecik merkez seçimlerinde aday olan Hüseyin Şensoy'un yüksek oy alarak MHP’nin il merkezinde 2. parti olmasında büyük payı bulunurken, Bahattin Şeker'i hem Bilecik’te MHP'lilerin, hem de genel merkezin bırakmayacağı ve Bilecik'ten yeniden aday olması konusunda baskı kurdukları iddia ediliyor.
Geçtiğimiz hafta sonu geçekleşen il kongresinde veda konuşması yapması beklenen Bahattin Şeker'e kongreye gelen Milletvekillerinin izin vermediği ve bu konuda Devlet Bahçeli’nin de Şeker'e Bilecik'ten ihtiyaç olduğuna yönelik görüş bildiği iddia edilirken, bu gelişmelere ve iddialara MHP Milletvekili Bahattin Şeker'in nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.
Şeker'in yeniden Bilecik'ten aday olması durumunda MHP'nin de güçlü olarak genel seçime gireceği yönünde partililerinde görüşü olduğu, ayrıca Şeker'e bu yönde baskı olduğu öğrenilirken, Şeker'in Bilecik'ten mi  yoksa başka bir ilden mi aday olup olmayacağının önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim