2014 Yerel seçimlerine 1 aydan az bir süre kala, MHP Bilecik Belediye Başkanı Hüseyin Şensoy’un proje açıklama toplantısında konuşan Milletvekili Bahattin Şeker, Ak Parti’li Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı köşeye sıkıştıracak sorular yöneltti. Yerel seçimlerde partinin olduğu kadar adayın da önemli olduğunu vurgulayan Şeker, MHP’nin son seçimlerde oyunu 2 binden 6 bine yükselttiğini hatırlattı ve 30 Mart seçimlerinde Bilecik’te birinci parti olacaklarını iddia etti. “
12 senedir Yenişehir Yolunu, Hastaneyi, 3. Organize Sanayiyi, Bilecik’in giriş çıkışlarını yapamayanlara sandıkta oy yok” diyen Şeker, seçim günü sandıkların başında olacaklarını ve oylarını koruyacaklarını ifade etti.  

“Sungur’u Bilecik’e ben getirdim”

CHP adayı Sungur Turan’ın elini sıkmadığına yönelik söylentiler olduğunu belirten Şeker; “Ben Sungur Beyi severim, sayarım, başarılar da dilerim. Gidin o Sungur Bey’e söyleyin, benim bir hesabım yok. Ama ben olmasam Sungur Bey Bilecik’te olamazdı. Ben iktidara geldiğimde Sungur’u Bilecik’e ben getirdim. O zaman sürmüşlerdi. Biz hiçbir zaman particilik yapmadık” ifadelerini kullandı.

Katı Atık Tesisi Projesinden “Burnumuza pis kokular geliyor”

Selim Yağcı’ya da yüklendi ve mal varlığını açıklamamasını eleştirdi. Bilecik’e yapılması planlanan katı atık tesisinin tam bir muamma olduğunu ifade eden Şeker, konuyla ilgili sorularına hiçbir cevap alamadıklarını ifade etti ve “ Burnumuza pis kokular geliyor” dedi. Şeker: “Ben diğer Belediye Başkanlarına soruyorum; Buna nasıl imza attınız kardeşim? 200 hektar yer verilmiş, belediyelerin hiçbir geliri yok, 29-30 sene diyorlar, bununla ilgili paralar alınmış diyorlar, AB’den mi diğer yerlerden mi… Bu ihaleye tek kişi girmiş. Niye ihale iptal olmamış? Niye devam ettirilmiş? Nisan’da başlayacak olay 1 buçuk seneye yaklaşmış ortada hiçbir şey yok. Bununla ilgili hiçbir cevap alamıyoruz. Belediye Başkanı bunu en kısa zamanda kamuoyuna açıklama mecburiyetindedir. Bunun arkasından çok pis kokular geliyor. Doğrudur yanlıştır kimseyi suçlamıyoruz. Bu ne kadara ihale oldu, kaç dönümdür, Belediyelerin bunda karı nedir, bu güne kadar para alınmış mıdır, bu para alındıysa ne olmuştur, 1,5 senedir niye yapılmamıştır, bunları sormak lazım” diyerek Selim Yağcı’dan konuya ilişkin açıklama istedi.

“Belediye İhaleleri neden hep aynı 2 firmaya veriliyor?”

Belediye ihalelerinin özellikle 2 firmaya verildiğini söyleyen Şeker, ihaleye giren firmaların yeterlik belgelerinin düzgün olmadığının söylendiğini ifade etti. Adını vermek istemediği 2 firmanın belediyeden büyük işler aldığını, ve burada bir adaletsizlik olduğunu söyleyen Şeker; “Madem seçime giriyoruz; iş başındaki Belediye Başkanı bunları açıklamak mecburiyetindedir” diyerek Selim Yağcı’dan konulara açıklama getirmesini istedi. 

Editör: TE Bilişim