MHP Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik'in sorunlarını Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Pazaryeri, Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerindeki hastanelerin sorunlarını gündeme getiren Şeker, "sağlık evlerinin" muhtarlıklara verilip verilmeyeceğini de sordu.

Şeker’in soru önergesi şöyle:

“1-           Bilecik ilinini bilhassa Gölpazarı, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinin bulundukları yerde almak yerine, yatılı hasta olması halinde veya diğer hastalık teşhis hallerinde çevre illere sevk edilmektedir. Bu durum vatandaşlarımızı hem sağlık açısından ve hem de ekonomik açıdan zor duruma düşürmektedir. Bu konuda Bilecik iline bağlı ilçelerimizdeki mağduriyeti gidermeye yönelik Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

1-            Bu ilçelerimizde “Toplum Sağlık Merkezi” olarak hizmet veren sağlık kurumlarının “hastane” statüsüne kavuşturmak üzere yeniden düzenlenerek ve “yatılı hizmet” verecek şekilde doktor, uzman ve personel ihtiyaçlarının karşılanması yönünde bir çalışmanız var mıdır?

2-            Yaşanan bir diğer sorun ise Bilecik il merkezine ve ilçelerine bağlı köylerde bulunan “sağlık evlerinin” atıl drumda olmasıdır. Bu konuda bakanlığınızın bir projesi var mıdır? Bu sağlık evleri, köylünün ihtiyaçlarına göre kullanıma açılıp muhtarlıklara verilecek midir?

Editör: TE Bilişim