MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, 30 Mart yerel seçimleri sonrası bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Merhum Alparslan Türkeş’in 17. ölüm yıldönümü olması sebebiyle, liderlerini rahmetle anarak başladığı toplantıda Şeker CHP Bilecik yönetimine ve MHP içindeki muhalefete yüklendi.

Şeker, konuşmasına kazanan tüm adayları tebrik ederek ve başarılı işler yapmalarını dileyerek başladı. MHP Bilecik teşkilatını ve ailelerini kutlayan Şeker, seçimin demokratik ve Bilecik’e yakışır bir şekilde tamamlanması için çalışan tüm yetkililere teşekkür etti.  

“Seçimler Şaibeli”

“Kazananı kutlamak hepimizin hakkı, ancak bir şeyden de bahsetmeden geçemeyeceğim” diyen Şeker, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde şaibeli bir seçimin geride kaldığını belirtti. Seçimlerin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen hâlâ itiraz edilen sandıklar, yakılan oylar olduğunu söyleyen Şeker, bunların Türkiye’ye hiç yakışmadığını ifade etti. Şeker, önümüzdeki dönemlerde modern ve çağdaş ülkelerdeki gibi bir sistemin ülkemizde de uygulanmasının gerektiğinin altını çizdi.

Bilecik’teki sonuçları değerlendiren Şeker, 2004, 2009 ve 2014 yıllarında yapılan son üç yerel seçimde partilerin aldığı oyları masaya yatırdı. Bu seçimlerde; Ak Parti’nin  %38, %38 ve %39, CHP’nin %15, %37 ve %27 oy aldığını, MHP’nin ise 2004 yılında %9 olan oy oranlarını 2009’da %12’ye, 2014’te de %33’e çıkardığını ifade eden Şeker, başta Hüseyin Şensoy olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik etti.


“Atatürk’ün partisine yakıştıramadım”

Bu seçimlerde kendisine ters gelen iki şey olduğunu belirten Şeker, bunlardan ilkinin CHP İl Başkanının ve yöneticilerinin kendileri hakkında yaptığı konuşmalar ve izlediği siyaset olduğunu söyledi. Bir muhalefet partisi olarak kendilerine rakip olarak iktidar partisini aldıklarının altını çizen Şeker, hiçbir yerde CHP’yle ilgili konuşmadıklarını ancak özellikle Bilecik’te CHP’nin kendilerini hedef aldığını ifade etti. Yalan anketlerin CHP tarafından evlere dağıtıldığını ve konunun yargıya taşındığını belirten Şeker, bu siyaseti Atatürk’ün partisine yakıştıramadığını söyledi. Şeker, CHP’nin mücadelesinin Ak Parti’yle olması gerektiğini söyledi ve “Ne yazık ki bizim partimizle uğraştılar, biz 2. çıktık, onlar 3. çıktı ve ne kadar yanlış yaptıklarını gördüler” ifadelerini kullandı.

“Sizi partili olarak kabul etmiyorum”

İl genel meclisinde sandalye sayılarının arttığını ancak bunun göreceli bir başarı olduğunu söyleyen Şeker, kendisine ters gelen ikinci hususun, partinin kökleşmiş isimlerinin DYP’den MHP’ye katılanları desteklememesi olduğunu söyledi. “Biz bu partiyi seçmişiz gelmişiz. Bu partiden aday olmuşuz, milletvekili olmuşuz.” diyen Şeker, parti içindeki muhalefetin yazılı ve sözlü eleştirilerinin kendisini ve çalışma arkadaşlarını çok üzdüğünü söyledi.

 “Biz buraya bu partinin bayrağını asmak için geldik. Fikir birliği yaptık ve bu partide görev yapıyoruz. Kimsenin kimseye hakaret etme, dışlama hakkı yok. Bakın bu partinin oyu %15’lerden %32’lere geldiyse hepimizin az veya çok bir emeği vardır. Ben kendilerine seçim konuşmamda da söyledim; seçim biter, varsa partiyle bir hesabınız bu günden sonra bu hesabı görebilirsiniz.” Diyen Şeker, 2014 yılında bir erken seçim olabileceğini belirtti ve artık Bilecik siyasetinde yer almayacağını ifade etti. Şeker;  “Bu çok bağıranlar var ya, çok konuşanlar. Buyursunlar gelsinler, %32’yi önümüzdeki Haziranda yapılacak seçimlerde  %50’lere çıkarsınlar. Bu beni çok üzdü ve yıprattı. Biz çıtayı yükselttik ama bunlar hem arkadaşlarımızın şevkini kırdılar, hem oy vermediler. Ama bu bildiğim isimleri, bu hafta gittiğimde teker teker Sayın Genel Başkan’a ve yukarıdaki arkadaşlara verdim. Çünkü bunların ben partili olduğuna inanmıyorum. Bir partide yanlışlar olabilir, bunların hepsi ilerde düzelebilir. Ama sen kendi partine oy vermeyip başka partiye oy verip bana ve arkadaşlarıma kızıyorsan ben sizi partili olarak kabul etmiyorum. Biz madem bu partiye gelmiş ve emek veriyoruz, biraz da saygı gösterilmesi lazım. Bir düşünülmesi lazım, Türkiye’de %46 alan bir Ak Parti’ye gitmemişiz, gelmiş bu partide görev almış, aday olmuş arkadaşlarımız, mücadele veriyorlar, maddi manevi hepimiz yıpranıyoruz, gidip karşıdan konuşup yazılar yazıyorsunuz. Hakaret derecesinde yazılar yazıyorsunuz. Ben bunu partili arkadaşlarıma da yakıştıramadım.” ifadelerini kullandı.


Parti İçi Muhalefet Bahattin Şeker’i Küstürdü

Bahattin Şeker bir basın mensubunun sorduğu, “Siyaseti sadece Bilecik’te mi, yoksa tamamen mi bırakıyorsunuz?”  sorusuna, “Ona bakacağız. Ama Bilecik siyasetinde yokum. O çok bağıranlar var ya, çok konuşanlar var bizim partide. Bak ben yokum. Hadi gelsinler, kongreleri alsınlar. Katılmayacağım da, toplantılara da gelmeyeceğim. Çok bilenler gelsin. Bu partiyi idare etsinler bakalım.” ifadeleriyle cevap verdi. Şeker konuşmasına, “Halkımız iradesini koydu ve demokrasi kazandı. Seçilen bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Önümüzdeki seçimlere bir sene var. Bu süre içerisinde de yine yardımcı olmaya çalışacağım.” diyerek son verdi. 

 

Editör: TE Bilişim