Milletvekili Şeker, Bilecik-Yenişehir yolunun ihaleyi alan firmanın taahhütlerini yerine getirmemesi üzerine iptal edildiği gündeme gelmiş, bir daha ne zaman projelendirilip, ne zaman ihaleye çıkılacağı ve yol çalışmalarının başlaması konusunda kamuoyunda belirsizlik oluştuğunu belirterek, bu konuda yıl sonuna kadar projenin yeniden ihale edileceği yönünde çeşitli bilgiler aldığını belirterek,  Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi verdi.

                Şeker, soru önerge-sinde; “Bilecik-Yenişehir yolunun ihaleyi alan firmanın taahhütlerini yerine getirmemesi üzerine iptal edildiği gündeme gelmiş, bir daha ne zaman projelendirilip, ne zaman ihaleye çıkılacağı ve yol çalışmalarının başlaması konusunda kamuoyunda belirsizlik oluşmuştur. Bu konuda, yıl sonuna kadar projenin yeniden ihale edileceği yönünde çeşitli bilgiler alınmaktadır. Bu güzergahta yer alan projenin akıbeti nedir?

                Başka bir vilayet girişinin böyle olmadığını, sadece Bilecik ilinin girişinin böyle ol-duğunu, bunun da tedbir alınmazsa hem kazalara sebebiyet verebileceğini ve hem de vilayete yakışmayan bir durum olduğunu çeşitli vesilelerle yetkililere iletmiş bulunmaktayım. Yeni çevre yolu ile Bilecik il merkezi arasında yapılacak olan “bağlantı yolu” ile ilgili bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır? Bu konuda bakanlığınızın değerlendirmeleriyle, proje ve ayırdığı ödenek var mıdır?

                Pazaryeri-İnegöl-Bursa yolu bağlantısında olan Ahı Dağı yolunun açılması yönünde bir çalışmanız var mıdır?” görüşlerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim