Cafer Elmas

Bilecik siyasetinde artık olmadığını söyleyen Bahattin Şeker, yaklaşan genel seçimler öncesi milletvekilli düşünen adayların şimdiden ortaya çıkması gerektiğini söyledi. Daha önceki ve son yapılan seçimlerde oy oranına bakıldığında Bilecik’ten MHP’nin bir milletvekili çıkarma şansının bulunduğunu söyleyen Şeker, milletvekilliğine aday olmak isteyen partili arkadaşlarının  erkenden çıkıp kamuoyuna kendilerini tanıtmasını ve şimdiden çalışmalara başlanması gerektiğini kaydetti. MHP’nin kapısının herkese açık olduğunu, ilçeler dâhil tüm partilerin de milletvekili adayı olma şansı bulunduğunu belirten Bahattin Şeker, “MHP Bilecik’te güçlü, erkenden çok çalışıp birlik beraberlik içinde en az bir milletvekili çıkarma şansı bulunmaktadır.” dedi.

“Çantada Keklik Demek Mümkün Değil”

MHP'nin oyunun günden güne hem Bilecik'te, hem Türkiye genelinde yükseldiğini söyleyen Şeker, “Şuan Bilecik'te 1 milletvekili çıkaracağımız görünüyor. Ama buna güvenip de çalışmamak, bununla ilgili hazır çantada keklik demek mümkün değil.” dedi. Şeker konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Özellikle burada dışarıya da söylüyoruz il başkanlığına aday olan arkadaşlarımız, milletvekilliğine aday olan arkadaşlarımıza ilçelerde ve merkez ilçede yaptığımız kongrelerde şimdiden gelip adaylıklarını açıklamasını istiyoruz. Niye, ilçelerimizde insanlar bunu tanısın, İl Başkanı adayı olacak kişiye ilçelerde oy verecek yalnız Bilecik merkezden gelmiyor bu. Milletvekili adayı olacak arkadaşlarımızda gelip orada kendilerini tanıtsınlar, fikirlerini söylesinler, onur kırıcı ve karşılaştırmalı bir şey olmadıktan sonra kendilerine buradaki ilçe yöneticilerimiz, belediye başkanlarımızla birlikte yürüttüğümüz bu kongre çapında kendilerine sözlerimizi vereceğiz, herkes aday olabilir.

Adalet ve Kalkınma Partisi olan partide görüyorsunuz hele dün 2 tane vardı, 1 tanesi tahminim Aydın'daydı, bir tanesi de İzmit'te galiba, ikinci bir aday çıktığında büyük olaylar oldu. Bizim böyle bir şeyimiz yok, herkes istediği şekilde gelip aday olabilir, arkadaşlarımızda aday olabilir, konuşmaları da ona göre veririz kırıcı ve onur kırıcı olmamak üzere. Niye söylüyorum arkadaşlar adaylıklarını göstersinler diye tanısın insanlar, son anda birisinin çıkıp aday olması partilerde birtakım tartışmalara sebep oluyor.

“Çok Çalışmamız Gerektiğine İnanıyorum”

Bir Bektaşi'nin güzel bir hikâyesi vardır; derki bir adam yürürken ağacın altında birini görüyor. Soruyor amca şu ilerdeki köye ne kadarda varırım, adamda ses yok, bir daha soruyor ses yok, kızıyor devam ediyor, arkadan bağırıyor 2 saatte varırsın diyor. Demin bağırdım niye söylemedin deyince ben senin yürüyüşünü görmedim ki evladım, yürümeden nereden bileyim ki diyor. Yani bu aday olacak arkadaşlarımızı bir tanısınlar, bir görsünler, karar versinler ondan sonra seçimlerimizi yapalım. Çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Türkiye'nin gelecek günleri karanlık, çalışmadan son dakikaya kadar bunlar olmuyor, Allah'tan Kazakistan'ı yendikte biraz moral kazandık. 4-0 yenildiğimiz Brezilya maçında, seyredenler bilir biraz sporu seviyoruz, adamlar 4 tane gol attı 90. dakikada bile koşuyorlardı, mücadele ediyorlardır. Bu iş hayatında da böyle, siyasi hayatta da böyle, diğer zamanlarda da böyle yani mücadele etmezseniz istediğiniz, sevdiğiniz, saydığınız veya hedef gösterdiğiniz bir şeyi kazanmanız mümkün değil.

“Kongre Tarihleri De Önümüzdeki Günlerde Belli Olacak”

Burada bir seçim geçirdik, halkımızın verdiği oylara saygılıyız, birçok İl Genel Meclisi adayımızı seçtik onlar çalışıyorlar, Belediye Başkanlarımız var sağ olsunlar 3'ü de burada, yokluk içindeler ama iyi bir mücadele veriyorlar, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Devletten yardım gelmiyor ama kendileri Allah'a şükür oradan bizim diğer belediyelerden, yaptığı çalışmalardan, diğerlerinin yaptığı birçok alacakları almamışlar, yanlışlar var o konulara girmek istemiyorum ama hakikaten Belediyelerle ilgili büyük bir mesafe aldık, bende bu toplantı bahanesiyle kendilerine de teşekkür ediyorum, kongre tarihleri de önümüzdeki günlerde belli olacak.” 

Editör: TE Bilişim