İl Genel Meclisi’nde muhalefetin ret oylarına karşın sayıca üstün olan AKP Meclis üyelerinin oylarıyla, şehir merkezindeki tek ve tarihi hamamımızın satılması kararı alındı. Alternatif seçenek bulmadan ve yeni bir hamamı Bilecik halkına kazandırmadan böyle bir karar alan ve oy veren İl Genel Meclis üyelerini öncelikle kınadığımı söylemek isterim.

Hamamın tarihi özelliği de satılmasına ve yıkılmasına ayrı bir engel konusudur. Zamanında Çakırpınar Köyü kaynağından kendi cazibesi ile gelen su ile vatandaşın hizmetinde olan hamamın son halinin yıllardır bakımsızlık neticesinde pek iç açıcı olmadığı kesin.

Fakat yıllardır ilimizi yöneten siyasi ve idarecilerin bu tarihi hamamı onarıp, günümüz şartlarında daha sağlıklı kullanılabilir bir duruma getirmek yada bir başka alternatif düşünmedikleri için vatandaşlar mecburi olarak bu hamamı kullanmak zorunda kalıyorlardı. Alınan bu son karar ile de hamam satılacak.

Şimdi soru şu; Bilecik hamamsız mı kalacak? Bu kararı alan siyasiler acaba neden öncelikle bir alternatif sunmamışlardır? Hamamın satılması konusunu yetkililere sorduğumda, satışta hamamın yeniden hamam olarak yapılması şartının konulmayacağı söylendi. O zaman hamamı alacak kişi burayı başka bir amaç için kullanırsa ne olacak? Her halde 'hamamı olmayan tek il' olma özelliğini de elimize alırız. İşin başka tarafını da yazmak istemiyorum, anlayan anlamıştır…

Belediye Başkanı Selim Yağcı, son yerel seçimler öncesi projeleri arasında bir hamam yapılacağı vaadini vermişti ama bu konuda halen bir girişimin olmadığı aşikar. Yoksa bu kararı alan AKP'liler, Belediyesi AKP'li olmasına rağmen Pazaryeri'ne kendi cebinden hamam yaptıran MHP Milletvekili Bahattin Şeker'den Bilecik merkezine de bir hamam yapmasını mı bekliyorlar?

Bilindiği gibi, Bahattin Şeker'in 'hayrına' yaptırdığı bu hamam seçim zamanı ve sonrası polemik konusu olmuş, AKP Milletvekili Fahrettin Poyraz ile MHP Milletvekili Bahattin Şeker, basın yolu ile birbirlerine göndermede bulunmuşlardı.

Poyraz'ın, “Sen git o hamamı MHP genel merkezinin önüne yaptır” demesine karşılık, 17 Aralık'ta Bakan oğullarına yönelik yapılan operasyon sonrası Şeker, basın açıklaması yaparak, “İsterseniz AK Parti'nin önüne bir hamam yapayım da yolsuzluktan suçlanan ne kadar insan varsa bunları bir temizleyin” demişti.

Hal böyle iken, geçtiğimiz hafta İl Genel Meclisi’nde muhalefetin ret, AKP'li Meclis üyelerinin de kabul oyları ile Bilecik'te tek ve tarihi olma özelliği taşıyan hamamın satılması kararı çıktı. Satın alacak kişiye yeniden hamam olarak işletme zorunluluğu konulmadan bu kararı alanlar, acaba MHP Milletvekili Bahattin Şeker ağabeyimizden Bilecik merkezine de bir hamam yaptırmasını mı beklemekteler?

Editör: TE Bilişim