Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, tüm dünyanın mücadele ettiği, ülkemizde de hızla yayılmaya başlayan COVID-19 Koronavirüs salgınına karşı Bileciklilere “Evde kal” çağırısında bulundu.

Bilecik Belediyesi olarak vatandaşların her zaman arkasında olduklarını belirten Başkan Şahin,bu hassas süreci ciddiyete almak gerektiğini belirtirken hemşerilerine yapmış olduğu ‘Evde Kal’ çağrısında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Bilecikliler! Biliyorsunuz hayatımıza bir Koronavirüsü girdi. Avrupa ve bütün dünya sarsılıyor, bizde ülkemizde bunu kontrol etmeye çalışıyoruz.  Her gün artan sayıda maalesef virüs vakalarıyla karşılaşıyoruz.  O yüzden hepimizin evlerinde kalması gerekiyor ki, virüsün dağılımını yavaşlatalım. Virüsle ilgili yeni hayatımızda sokağa çıkma yasağı olsun olmasın eski alışkanlıklarımın hepsini bir kenara bırakıp ilişkilerimizi sınırlandırıp evimizde yaşar  hale gelmemiz gerekiyor.”

“Belediyenin sizin arkanızda olduğunu bilin”

Başkan Şahin, 65 yaş üstü vatandaşların kesinlikle dışarıya çıkmaması konusunda halkı uyararak konuşmasına şu şekilde devam etti.

 “Özellikle çevrelerinizde, akrabalarınızda 65 yaş üstü insanlar varsa bunların kesinlikle ve kesinlikle dışarıya çıkmaması gerekiyor. Bunun yanında ne tür ihtiyacınız olursa biz belediye olarak en fazla bir telefon kadar uzağınızdayız. Anında her tür talebiniz, isteğiniz giderilecek. Buların karşılığında bizim sizden sadece isteğimiz evinizde kalın, evinizden çıkmayın. Ülkemizin bu beladan kurtulabilmesi için hep birlikte savaşmamız gerekiyor. Belediyenin sizin arkanızda olduğunu bilin. Belirli bir süre dışarı çıkmadan bu virüsten kurtulmamız gerekiyor.  Hep birlikte bunu atlatacağız inşallah.”

“Bu süreci birlikte atlatacağız

Başkan Şahin,

“Kendini, aileni, sevdiklerini, şehrini ve ülkeni korumak için evde kal Bilecik. Bu süreci birlikte atlatacağız.  Lütfen zorunlu olmadıkça dışları çıkmayın.” İfadelerinde bulunarak Bileciklilere “evde kal” çağırısında bulundu.

Editör: TE Bilişim