Korkmaz Kesik

Bilecik halkı bugün yine şehitler için yürüyüş düzenledi. Vatandaşlar PKK terör örgütünü lanetlemek için toplanırken Ülkü Ocakları yürüyüşü sahiplenerek diğer sivil toplum kuruluşları ve partileri yürüyüşe dahil etmedi.

PKK hain saldırılarına devam derken ülkenin dört bir yanında teröre lanet yürüyüşleri düzenlendi. Bilecik halkı da hain saldırılara karşı protestosuna devam etti. Bilecikliler 19.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmaya başladı. Meydanda toplanan vatandaşlar 19.30’da yürüyüşe başladı.


Cumhuriyet Caddesi üzerinden başlayan yürüyüş Atatürk Bulvarı üzerinden devam etti.  Ancak Ülkü Ocakları kitlenin önüne geçerek diğer katılımcı sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri kitlenin arkasında yürüyeceğini belirtti.

Şehitler için birleşemediler

Yürüyüşe birçok siyasi görüşten insanlar katılım gösterdi. Ülkü Ocakları kitle önünde yürürken CHP, Vatan Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği kitlenin arkasından yürümek zorunda bırakıldı.


Şehitler için toplanan vatandaşlar ayrı ayrı yürürken sloganlar da ayrı şekilde atıldı. 
Gruplar arasında bir süre flama, bayrak tartışması yaşandı. Vatan Partililer, yürüyüşe her kesimden insanın katıldığını belirterek, ‘Ülkü Ocakları flamalarını açacaksa biz de kendi bayraklarımızı açarız’ diye çıkıştılar. CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, yürüyüşe katılmak için alana geldi ancak kitlenin ikiye bölünmesinden dolayı yürüyüşe katılmadı.

‘Kahrolsun PKK’

Atatürk Bulvarı üzerinden yürüyüş devam ederken vatandaşlar Ak Parti il binası önünde ‘Kahrolsun PKK İşbirlikçi AKP’ sloganları attı. Emniyet görevlilerin Ak Parti çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Konvoylu destek

Yürüyüş esnasında araçlar yürüyüşe korna çalarak destek verdi. Tevfikbey Caddesi üzerinden devam eden vatandaşlar tekrar Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yürüyüş sona erdi.


 

 

Editör: TE Bilişim