AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım, Erdallar Grubu’na ait Osmaneli Haber Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü ve köşe yazarı olan, aynı zamanda Sakarya Gazetesi ve Bilecik Haber web sitesinde de köşe yazarlığı yapan Mehmet Erdem’in Bingöl'de şehit yakınına küfür edilmesi olayıyla ilgili kendi sosyal medyasından yaptığı paylaşım nedeniyle önce kendi sosyal medyasından cevap verdi, ardından Adliye’ye giderek Mehmet Erdem hakkında “Halkı galeyana getirme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Milletine hakaret"ten suç duyurusunda bulundu.

Gazeteci Mehmet Erdem, geçtiğimiz günlerde İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın şehit yakınına küfretmesi sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Erdem, yaptığı paylaşımda, “ULAN! Sarayın Müteahhidi 82 Milyonun anasını belledi de sesimiz çıkmadı, bir adam bir provokatöre sövdü diye kıyamet kopartıyorsunuz H…..S…..L…..” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım ise, bu paylaşım üzerine önce sosyal medyadan açıklama yaptı daha sonra da Adliye’ye giderek Mehmet Erdem hakkında suç duyurusunda bulunurken, gazetecilere de açıklamalarda bulundu.

Başkan Yıldırım, sosyal medyasında hakaret içerikli ifadeler bulunduğunu iddia ettiği Mehmet Erdem’e tepki göstererek, kendisi hakkında Bingöl'de yaşanan olayla ilgili "Halkı galeyana getirme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Milletine hakaret"ten bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Tüm Türkiye'nin bu olaya şahit olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz günlerde Bingöl’de meydana gelen çirkin olayda bu milletin vekili olmayı hak etmeyen bir şahıs acısını yüreğine gömmüş bir şehit yakınına ağza alınmayacak derecede küfür ettiği tüm Türkiye şahit oldu.

Tüm ülke tek yürek bir şekilde bu olaya tepki gösterirken akıl almaz bir şekilde bazı kesimlerde küfürbaz şahsa destek gelmektedir.

Ne yazık ki ilimizde de kendini gazeteci olarak konumlandıran fakat gazetecilik gibi kutsal bir mesleği yapmaya layık olmayan Mehmet Erdem adındaki bir şahıs, şehit yakınına utanmadan küfür eden Lütfü Türkkan’a sahip çıkarak Cumhurbaşkanımızı ve milletimizi hedef göstermiş ve hakaret etmiştir.

Bu nedenle Cumhuriyet Başsavcılığına şahıs aleyhinde suç duyurusunda bulunulmuş yasal sürecinde takipçisi olunacaktır.

Ne talihsizliktir ki şehit yakınlarına hakaret edenleri savunan bu şahıs aynı zamanda Türk bayrağının arkasına sığınmaktadır.

Bu nasıl bir kindir,

Bu nasıl bir düşmanlıktır,

Bunun hesabını biz değil Türk adaleti soracaktır.

Yazıklar olsun şehit yakınına küfür edenlere,

Yazıklar olsun milletine küfür edenlere, arka çıkanlara,

Hiç biri şehitlerimizin ve gazilerimizin hakkını ödeyemezler.”

Başkan Yıldırım ve beraberindeki partililer açıklamanın ardından Adliye binasına girerek suç duyurusunda bulundu.

Mehmet Erdem'in ise sosyal medyadan bir kaç gün önce yapmış olduğu paylaşımı daha sonra kaldırdığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim