Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek, kazılan hendekleri kapatmak, oluşturulan barikatları kaldırmak amacıyla düzenlenen operasyonda şehit düşen polis memuru Kazım Esmer dün Antalya’da toprağa verildi.

Merhum Özel Harekat Polisine son görevlerini yapmak isteyenler için Söğüt Belediye Başkanlığı tarafından otobüs kaldırılırken, şehidin cenazesine Belediye Başkanı Halil Aydoğdu’nun yanı sıra Bilecik’ten çok sayıda seveni katıldı.

Kazım Esmer’in cenazesinin eşinin isteği üzerine Antalya’ya götürüldüğü öğrenilirken, Kepez Belediyesi tarafından şehidin evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehidimizin evi Türk Bayraklarıyla süslendi ve çok sayıda vatandaş şehidin ailesine taziyede bulunmak ve destek olmak için evine geldi.

           Kazım Esmer, şehit düştüğü Mardin'den öğle saatlerimnde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait özel bir uçakla Antalya'ya getirildi. Esmer, burada düzenlenen törenin ardından ikindi namazını müteakip Antalya’nın Kepez ilçesinde toprağa verildi.

Mardin’de resmi tören yapıldı

Merhum polis memurunun Antalya’ya gönderilmesi öncesinde, son görev yeri olan Mardin Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde de bir resmi tören düzenlendi.

Şehidin Türk Bayrağına sarılı naşının Mardin Devlet Hastanesi morgundan alınıp, alana getirilmesi ile başlayan törende, saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, tek bir neferleri kalıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini ve şehitlerin intikamının alınacağını söyledi.

Törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Alaattin Karsavuran, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim