Hayırsever işadamı tarafından yaptırılan Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu'nda ''Z Kütüphane'' açılışı gerçekleştirildi.

Vali Tahir Büyükakın, Z Kütüphane'nin açılışında, Şehit Kaymakam Safitürk ile Ankara'da düzenlenen toplantı sonrası yaptıkları görüşmeyi anlatarak, Muhammed Fatih Safitürk''ün görüşmelerinden bir gün sonra hizmet için gittiği Derik ilçesinde hain saldırı sonucu şehit olduğunu söyledi.

Terör örgütlerine seslenen Vali Büyükakın, şöyle konuştu:

''Hepimizi tek tek öldürmedikçe ve tek tek şehit etmedikçe, bu yurdun üstünde tüten en son ocak sönmedikçe bizi teslim alamayacaklar. Allah'ın izniyle memleketi bölemeyecekler ve bu bayrak her zaman hak davayı yücelten bir şekilde, hak davasının batıl karşısında, hak davasının yüceltilmesinin en önde giden bayrağı olacak. Biz bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve her birimiz şehit olmayı göze alacağız. Şehit oğlu şehidiz hepimiz. Dedelerimiz şehit, evlatlarımız şehit. Her birimiz de şehit adayıyız. Her birimiz gazi adayıyız ve Allah'ın izniyle bu memleket ilelebet payidar olacak. Bir kez daha bu vatana böyle evlatlar yetiştiren kıymetli ailemize, değerli büyüklerimize saygılarımızı sunuyorum. Fatih'in yerini dolduramayız ama bizleri de bir evlat olarak kabul etsinler.''

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da ülkesi, vatanı ve bayrağı için hiç tereddüt etmeden kendini feda edebilecek nesiller yetiştirmek üzere yola çıktıklarını, eğitim camiası olarak da soran, sorgulayan bir nesil yetiştirebilmek için çalıştıklarını bildirdi.

Konuşmasına dua ederek başlayan Şehit Kaymakam Safitürk'ün babası Asım Safitürk ise şehitlik makamının peygamberlikten sonraki en yüce makam olduğunu ifade ederek, ''Mana ile madde birleştiği zaman toplum ayakta kalır. Bu vatanımız bize hizmet ediyorsa, şehitlerimizin sayesinde oluyor. Şehit vere, vere geliyoruz. Ders çıkarmamız lazım. Allah onlara rahmet eylesin. Biz bu şehitlerin çocuklarıyız, öyle geliyoruz. Elhamdülillah yine de hazırız. Çocuklarımızı şehit veriyoruz vatan ve bayrak için.'' diye konuştu.

İş adamı Hayati Öztürk'ün konuşmasının ardından Vali Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şehit Kaymakam Safitürk''ün ailesi ile birlikte Kütüphane'nin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Büyükakın hayırsever işadamı Öztürk'e katkılarından dolayı plaket verdi. Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, Derik Kaymakamlığındaki makam odasında 10 Kasım 2016'da düzenlenen saldırıda şehit düşmüştü.

Editör: TE Bilişim