Bozüyük Belediye Meclisinin Mart Ayı Olağan Toplantısı maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak yapıldı.
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi çok amaçlı salonunda yapılan toplantıda Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında 5 gündem maddesi görüşüldü. İlk gündem maddesi olan 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (e) ve 26.01.2021 tarihli Mevlüt IRMAK'ın dilekçesine istinaden; Yeni Mahalle, Kabakdere Mevkii, 969 ada 1 nolu parselde kayıtlı 311 m²'lik taşınmazın, Bozüyük Belediye hissesi olan 57 m²'lik kısmının diğer hissedar olan Mevlüt IRMAK 'a satılması talebi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 2. Maddesinde yer alan “3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına ve Bien Yapı Ürünleri San. Turz. Tic. A.Ş.'nin dilekçesine istinaden; Yeni Mahalle, 249 ada 28 nolu parselde kayıtlı taşınmazın bulunduğu bölgede imar planı değişikliği talebi konusu” görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Ardından Ocak ayı meclis toplantısında MHP’li Belediye Meclis Üyesi Nurettin Oydu tarafından verilen yazılı önerge ile gündeme alınan ve Belediye İmar Komisyonu’na sevk edilen “11 Ağustos 2017 tarihinde Trabzon ili Maçka ilçesi kırsalında PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül evladımızın isminin ilçede bulunan cadde, park ve buna benzer önem arz eden bir yere Şehit Eren Bülbül olarak verilmesi konusu” İmar Komisyonu’nun yaptığı çalışmalar sonucunda Yeşilkent Mahallesi 1018. Sokağa verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra Belediye Başkanlığınca hazırlanan “T.C. Bilecik İli Bozüyük Belediyesi Nakdi Yardım Uygulama Yönetmeliği (CANSUYU)” kapsamında kuruma müracaat eden ve müracaat sonucunda yardım yapılmasına karar verilen kişilere verilecek kartlara yüklenecek aylık yardım miktarının belirlenmesi konusu görüşülerek yardım miktarının T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen 2020 yılı yeniden değerlendirme oranı (9,11) göz önüne alınarak 275,00 TL olarak belirlenmesine ve 2021 Ocak ayından geçerli olmasına oy çokluğu ile karar verildi.
Toplantıda son olarak Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu tarafından verilen yazılı önerge görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim