Bilecik’teki gaziler ve şehit aileleri, Bingöl'de şehidin ağabeyine küfreden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi.

Bilecik’te ki bazı şehit ve gazi aileleri Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak Bingöl’de şehidin ağabeyine küfreden İYİ Parti Grup başkanvekili Lüftü Türkkan’ın derhal milletvekilliğinden istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

Bilecik Şehit ve Gazi Aileleri Derneği adına konuşma yapma Bozüyük Şehit Aileleri ve gaziler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Topal, “, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit kardeşine karşı yaptığı küfrü Bilecik'te bulunan şehit aileleri ve gazilerimize yapılmış sayarak esef, şiddet ve nefretle kınıyoruz.” dedi.

 Topal, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“05.11.2021 tarihinde PKK terör örgütü tarafından 1997 yılında şehit edilen İsa Gümren’in kardeşinin Bingöl'de verdiği tepki neticesinde, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit kardeşine karşı yaptığı küfrü Bilecik'te bulunan şehit aileleri ve gazilerimize yapılmış sayarak esef, şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberliği için hayatını feda eden şehitlerimizin, aziz hatıralarına, bizlere emanet yakınlarına saygısızlık edenleri yüce Milletimiz asla unutmaz.

Aziz şehitlerimizin kanlarıyla kurulan meclisimiz de teröre destek verenlerle, şehidimizin emaneti olan yakınlarına ağza alınmayacak şekilde küfür etme hadsizliği, alçaklığı ve terbiyesizliğine cüret etme cesaretini gösteren, hiçbir parti Milletvekili istemiyoruz.

Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler olarak;

Lütfü Türkkan’ın derhal Milletvekilliğinden istifa etmesini istivoruz.”

Editör: TE Bilişim