Cafer Elmas

Atıl durumdaki bakımsız Cumhuriyet İlköğretim Okulu için seferberlik başlatıldı.

İki yıldır bozuk olan ve tamir ettirilmeyen fotokopi makinasının yerine sıfır fotokopi makinası gelirken, okul bahçesindeki atıl durumda bulunan tüm inşaat malzemeleri de temizlendi.

Atatürk büstündeki silik yazılar yeniden yazıldı. Bazı velilerin girişimi ile okul tuvaletlerinin tüm fayanslarının yenileneceği, Belediye'nin öğretmenler sınıfı yaptıracağı ve ayrıca bir sanayi kuruluşunun okula kendi ismininde eklenmesi durumunda tüm okulun tadilat masraflarını karşılayacağı da gelen bilgiler arasında. Yapılan son tadilatlarla birlikte okulun yanında bulunan sevgi eviyle arasındaki duvarın üzerine demir çit yapıldığı, ve okul bahçesinde bulunan bozuk muslukların başlıklarının değiştirilerek öğrencilerin kullanabileceği hale getirildiği de gözlendi.




Geçtiğimiz hafta 2013-2014 yeni eğitim-öğretim yılı başlarken anasınıfı ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri uyum eğitimine başladı. Ne varki yaz tatilini rahat şekilde geçirdiği gözlenen bazı okul idarecilerinin okullarını öğrencilerine hazırlayamadıkları gözlenmişti. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na çocuklarını kayıt ettiren velileri isyan ettiren okulun bu durumu adeta Milli Eğitim Bakanı'nın memleketine bu okul yakışıyormu dedirtmişti.

Okul yanına yapılan Sevgi Evleri duvarının inşaat malzemleri olan mıcırından kumuna toprağından çukurlarına büyük çivilerin bulunduğu tahtalardan demir yığına kadar her türlü malzemenin bulunduğu okul bahçesinin öğrenciler için tehlike arzettiğini belirtmiştik.





Yine okul bahçesindeki Atatürk büstünün boyaları dökülmüş hali ile büstün ön kısmında yazan yazıların hepsinin sökülmüş halini gören veliler bu durumada tepki göstermişlerdi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun bu durumunu gazetemizde haber yapmamızın ardından Okul Müdürü'ne soruşturma başlatıldığı ve Okula müfettiş görevlendirildiği öğrenilirken, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne soruşturmayı kimin başlatacağı ise merak ediliyor?

Okulun durumunu haber yapmamızın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Okul Müdürü'ne soruşturmna başlatıldığı gelen bilgiler arasında yeralırken, Milli Eğitim'den geçtiğimiz yıl dahil bu yılda ödenek istendiğini ve durumu anlattığını belirten Okul Müdürü'ne Milli Eğitim tarafından soruşturma açıldığı öğrenildi.



 

Ödenek vermeyen ve okulun durumunu bilen hatta anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerinin okula başladığı günden bir gün önce Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman haberimize sessiz kalırken, neye istinaden soruşturma başlattığı da merak konusu oldu.

Valiliğin Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürü'ne ilişkin ne gibi bir girişimde bulunacağı merak edilirken, Vali Halil İbrahim Akpınar, tüm okullara ödenek ayrıldığını belirterek, 'okullarımızın hepsi elden geçti. Bol kepçe bir şey Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Yeteri kadar okullarımızın ihtiyacı karşılanıyor' dedi.




Haberimizin ardından Mili Eğitim yetkilileri ve okul idarecileri geçte olsa harekete geçti. Okul bahçesi ve içi temizlenirken okulda da bir takım tadilatlar başlatıldı. İki yıldır bozuk olan ve tamir ettirilmeyen fotokopi makinası yerine sıfır fotokopi makinası gelirken okul bahçesindeki tüm inşaat malzemeleri temizlendi.

Atatürk büstündeki dökük yazılar geç te olsa yazıldı. Bazı verlilerin girişimi ile okul tuvalatlerinin tüm fayanslarının yenileneceği, Belediye'nin öğretmenler sınıfı yaptıracağı ve hatta bir sanayi kuruluşunun okula kendi isminide eklenmesi durumunda tüm okul tadilat masraflarını karşılayacağı da gelen bilgiler arasında.

2010-2011 öğretim yılı bilgi yarışmasında birinci olma başarısı gösteren okulun bu hali mahalle sakinleri ve velilerin tepkisini çekerken yaptığımız uyarıcı haber de bazı veliler tarafından takdir ile karşılandı ve gazetemize haberimizin ardından teşekkür ilanı dahi verildi.




Editör: TE Bilişim