Cafer Elmas

Saadet Partisi’nin 1. sıra Milletvekili adayı Mevlüt Özdemir, 7 Haziran seçimlerinin tekrar edilmesinin sorumlusu olarak AK Parti’yi gösterdi. Koalisyon görüşmelerinde AK Parti’nin samimi davranmadığını söyleyen Özdemir, ‘Seçimin tekrarının sebebi 13 yıllık bir nefret siyasetinin ürünüdür’ dedi.

Saadet Partisi Milletvekili Adayları Mevlüt Özdemir ve Nurettin Şirin, basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya milletvekili adaylarının yanı sıra Saadet Partisi Genel İdare Kurul Üyesi Recep Aygün, İl Başkanı Fuat Göçer ve ilçe başkanları katıldı.

Saadet Partisi’nin 1. sıra Milletvekili adayı Mevlüt Özdemir, konuşmasının başında kendisini tanıttı ve ortaokulu yıllarından bu yana ‘Milli Görüş’ siyaseti içerisinden bulunduğunu belirtti. Ailesinin siyasi görüşleri hakkında bilgiler veren Özdemir, ‘Babam cahil bir köylüydü. CHP’ye oy atardı’ ifadelerini kullandı. 

Bu açıklama üzerine gazetemiz Genel Yayın Yönetmeninin “CHP’ye oy vermek cahillik mi?” sorusu karşısında yaptığı gafı toparlamaya çalışan Özdemir, babasının eğitim seviyesi düşük olduğu için bu tanımı kullandığını belirterek, babasının İsmet İnönü’nün 2. Dünya Savaşı’na girmeme kararından ötürü CHP’ye oy verdiğini söyledi ve başka şeyleri düşünmeyip sadece bunun için oy verdiğini bu ifadeyi de bu yüzden kullandığını belirtti.

7 Haziran sonrasında seçilen milletvekillerini görevlerini yerine getiremediği için tekrar seçime gidildiğini kaydeden Özdemir, ‘Bu yenilenmenin sebebi liderlerin birbirine karşı 13 yıllık bir nefret siyasetini ürünüdür’ dedi.  Ortadoğu’daki ve ülkedeki kaosun sorumlusu olarak iktidar ve muhalefeti gösteren Özdemir, ‘Üretmeyen bir ekonomiye, çöken bir dış siyaset düşüncesi ve kardeşliğini kaybetmiş bir iç siyaset düşüncesi varlığını giderek sürdürmekte. Bu durum havuz medyası tarafından halktan gizlenmekte ve ısrarla hatalı siyasetin sürdürülmesi istenmektedir. Bu yol ülkemizi ekonomik iflasa, bölünmüş bir devlete ve maneviyatını kaybetmiş bir topluma doğru götürmektedir’ ifadelerini kullandı.

‘Bilecik, köy pozisyonunda bırakıldı’

Saadet Partisi’nin 2. sıra Milletvekili adayı Nurettin Şirin, kendini tanıtarak 28 Şubat sürecinde siyasete atıldığını söyledi. Ülke siyasetinden çok Bilecik siyasetinden bahseden Şirin, Bilecik’in kalkınma seviyesinin çok düşük olduğunu kaydetti. Uzun yıllardır yapılamayan Yenişehir yolu ile ilgili de konuşan Şirin, ‘bu yolun yapılamaması büyük bir hatadır’ dedi. Bilecik’e gerekli yatırımların yapılmadığını ifade eden Şirin, Bilecik’in köy pozisyonunda bırakıldığını söyledi.

‘AK Parti samimi değil’

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Recep Aygün, partisinin siyasetine ilişkin ve seçimde aldıkları tutum hakkında açıklamalarda bulundu. Aygün, Ankara’da yaşanan terör olayından sonra Saadet Partisi’nin çoğu etkinliklerini iptal ettiğini söyledi. 7 Haziran sonrası oluşan siyasi tabloyu eleştiren Aygün, ‘Ülkede düzenli olan sadece milletvekili maaşlarıdır’ dedi.

AK Parti’nin samimi olarak koalisyon görüşmelerini yürütmediğini söyleyen Aygün, CHP’nin koalisyon görüşmelerinde olumlu bir tavır sergilediğini belirtti.

MHP’nin koalisyon görüşmelerinde ve terör olaylarındaki tutumunu eleştiren Aygün, ‘Ankara’daki terör saldırısının ardından Başbakan’ın çağrısı olumluydu ama Bahçeli’nin reddetmesi yanlıştı’ ifadelerini kullandı.

“Erken seçim vatana ihanettir diyenler erken seçim yaptırıyorlar”

Programda İl Başkanı Fuat Göçer, 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkede oluşan siyasi tabloyu değerlendirdi. Koalisyon görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını ifade eden Göçer, 1 Kasım seçimlerinden sonra Saadet Partisi’nin Meclis’e gireceği iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,  seçimler sonrası erken seçim isteyen muhalefete istinaden   ‘Erken seçim vatana ihanettir sözünü’ hatırlatan Göçer, AK Parti’nin koalisyon görüşmelerinde isteksiz olduğunu ve erken seçime gitmek için çabaladığını söyledi. Göçer, “Erken seçim vatana ihanettir diyenler, şimdi erken seçim yaptırıyorlar” dedi.

 Eski İl Başkanı İbrahim Meral’in istifasından dolayı kendisinin İl Başkanlığına atandığını söyleyen Göçer, 1 Kasım seçimlerinden sonra kongreye gideceklerini belirterek, ‘Saadet Partisi’ni atananlar değil seçilenler yönetecek’ dedi. 

Editör: TE Bilişim