Geçtiğimiz Pazar günü yapılan yerel seçimler sonucunda uzun süredir tartışılan “Bilecik’te 2. Parti kim?” konusu da netlik kazandı. Cemaat oylarının en güçlü 2. partiye gideceği söylentilerinin ardından CHP ve MHP arasında anket tartışmaları yaşanmış, her iki parti de birbirinden önde olduğunu iddia etmişti. Gerçek ise Pazar akşamı belli oldu.

2009 seçimlerinde oy oranı %12.7 olan MHP, oylarını neredeyse 2 buçuk kat arttırarak bu seçimde %30.4’e çıkardı. MHP’nin bu başarıyı yakalamasında en büyük pay sahibi ise adayı Hüseyin Şensoy oldu. Şensoy, aldığı bu sonuçla Bilecik’te MHP’nin potansiyelini gözler önüne serdi.

2 dönemdir Bilecik’te iktidar olan Ak Parti’nin oyları bu seçimde %1.5 artarken, seçimden hezimetle ayrılan CHP tamı tamına %10’luk bir düşüş yaşadı. 2009 yılında %37.8 olan CHP oyları son seçim itibariyle %27.8’e geriledi. İddialı bir biçimde Bilecik’te Ak Parti’nin tek alternatifi olduklarını savunan CHP yönetimi, seçimi 3. sırada tamamlayarak Belediye meclisinde de büyük güç kaybetti.

Sonuç olarak, seçimleri Ak Partili Selim Yağcı kazanmış olsa da, partisinin oylarını %12 seviyesinden %30’un üzerine çıkaran Hüseyin Şensoy bu seçimin diğer bir galibi oldu. Şensoy, önümüzdeki sene yapılacak genel seçimler öncesi, “Oyuna gelme, oyunu bölme” kampanyasında merkezi belirlemiş oldu.

Editör: TE Bilişim