Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci dönem Milletvekilliği seçimlerine günler kala Cumhuriyet Halk Partisi Vekil Adayı Faik Akarkarasu, genç seçmenlerin yoğunlukta olduğu kafeleri gezerken son siyasi duruma ilişkin açıklamada bulundu.

Akarkarasu ve CHP İl Yönetimi çarşı merkezinde geç saat olmasına rağmen çalışmalarını sürdürürken, genç seçmenlerin yoğunlukta olduğu kafelerde propaganda yaparak seçimlerde partilerine oy istediler.

Çalışmalar sırasında son duruma ilişkin değerlendirme yapan Akarkarasu, seçmenin artık bir değişim isteği arzusunda olduğunu aktarırken, AK Parti Yalova Milletvekili adayı Meliha Akyol'un Rumeli göçmenlerine yönelik sarfetmiş olduğu sözlere de yeniden tepki göstererek hukuken gereğini yapacağını belirtti.

“Seçimde dile gelen değişim istedi, sandıkta ele gelecektir”

Vekil Adayı Akarkarasu, CHP olarak tüm güçleri ile çalıştıklarını belirtirken, “seçime çok kısa bir süre kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm gücümüzle sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gördüğümüz şu: toplum bir değişime karar verdi. Bu değişim isteği, arzusu yükseliyor ve bir karara dönüşüyor. Hep söylediğim gibi; Türkiye’de dile gelen, ele gelir. Bu seçimde de dile gelen değişim istedi, sandıkta ele gelecektir” dedi.

“Rumeli Türkleri ile ilgili ayrıştırıcı bir dil kullanmasını buradan tekrar kınıyorum”

Akarkarasu, AK Parti Yalova Milletvekili Adayı Meliha Akyol’un, Rumeli göçmenlerine yönelik söylemiş olduğu sözleri de ayrıştırıcı bir dil kullanmak olarak nitelendirdi.

Akarkarasu, Akyol’a yönelik; “Türkiye’yi ayrıştırıyorlar. Buna en son Yalova Milletvekili adayı, benimde köken olarak Rumeli göçmeni olmama rağmen Rumeli göçmenleri ve Rumeli Türkleri ile ilgili ayrıştırıcı bir dil kullanmasını buradan tekrar kınıyorum. Türkiye’nin temel harcı ile kimsenin oynamasına hiç kimse müsaade edemez. Hele Türkiye’nin kurucu iradesi olan Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir şekilde müsaade edemez. Bunların arkalarındaki cümle şudur: Buradan gazeteniz aracılığı ile Türkiye’ye çağrıda bulunuyorum; Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanikli olmasını mı eziklik olarak algılatıyorlar? Bu Atatürk düşmanlığına Türkiye diretecektir. Rumeli Türkleri Derneği eski Başkanı olarak bunu kınadığım gibi, bunun hukuki gereğini de yapacağımı söylüyorum” ifadelerine yer verdi.

“Borcumuz şu anda 432 Milyar Dolar”

Konuşmasının devamında ise Faik Akarkarasu, üretim ekonomisine vurgu yaparken, kamu kaynaklarının iktidar partisi tarafından savurganca kullanıldığının altını çizdi.

Akarkarasu, son olarak konuşmasında şunları ifade etti: “Türkiye’yi daha sakinleşmeye, daha demokrasiye, daha çağdaşlığa ve en önemlisi üretmeye davet ediyoruz. Çünkü iç ve dış borç olmak üzere kamu, özel sektör borcumuz şu anda 432 Milyar Dolar. Bunun toplumca dikkate alındığını görüyoruz. Toplum bir ‘metal yorgunluğuna’ maruz kalan AK Parti’den kurtulma iradesini ortaya koymuş durumda. Sadece ve sadece Bilecik’te yapılan savurganlıklara, seçim kampanyasında AK Parti’nin kamu kaynaklarını savurganca kullanmasına baksınlar ona göre oy kullansınlar diyorum.”

Editör: TE Bilişim