Korkmaz Kesik 

BBP 1. sıra milletvekili adayı Metin Kamber partisinin ve kendisinin seçim vaatlerini açıkladı. Kamber, siyaset anlayışını değiştirmek için Bilecik’te siyasete girdiğini söyledi. Seçim’den sonra Ankara’da kaybolan milletvekili olmayacağını ifade eden Kamber, ‘seçimde köylüyü efendi yapıp seçilince ağa olan, vekil olup devletten iş bağlayan, arazi kapatan, proje çalanlara inat adayım’ dedi.  

Büyük Birlik Partisi (BBP) Milletvekili adayları Metin Kamber ve Mustafa İbiş, basın mensupları ile yemekte buluştu. Kısmet Lokantası’nda gerçekleşen programa BBP’li adayların yanı sıra partililer ve Alperen Ocakları üyeleri katıldı.  

Programda ilk olarak söz alan BBP 2. sıra Milletvekili Adayı Mustafa İbiş, BBP’nin meclis olmamasına rağmen meclis gündemini zaman zaman belirleyebilen bir parti olduğunu söyledi. Seçimlerin ülkenin kamburu olduğunu söyleyen İbiş, seçimlerin vatandaşlara ve partilere maddi yük olduğunu söyledi. İbiş, “BBP, bir misyonun bir davanın partisidir. Sadece siyasi arenada yol gösterici değil aynı zamanda ülkenin her türlü sorunlarını çözmeye çalışan partidir. Meclisin dışında olmamıza rağmen zaman zaman meclisin gündemini de belirleyen siyasi partidir. Buna örneklerden birisi idam yasasının meclis gündemine gelmesidir. Önümüzde maalesef bir genel seçim var. Seçim tekrarlanıyor. Bu seçimin ülkeye getirisi ve götürüsü tartışılır. Biz de seçimin gereğini yerine getirebilmek için ilimizde adaylar çıkardık” dedi.  

Terör 1 yılda bitecek 

İbiş’in ardından söz alan BBP 1. sıra Milletvekili Adayı Metin Kamber, partisinin ve kendisinin seçim vaatlerini açıkladı. Uzun yıllar Bilecik’te ve Eskişehir’de gazetecilik yapan Kamber, Büyük Birlik Partisi’nin teklifi üzerine aday olduğunu belirtti. Kamber, seçim propagandasına ‘Safını belirle’ ve ‘Haysiyetine sahip çık’ sloganları ile başladıklarını ifade etti.   

Kamber, partisinin 1 Kasım seçimlerindeki seçim beyannamesi hakkında açıklamalarda bulundu ve BBP’nin çözüm sürecine son vereceğini, çözüm sürecini yürütenlerden hesap sorulacağını söyledi. ‘Kürt sorunu yok, terör sorunu var’ diyen Kamber, partisinin iktidar olduğu takdirde 1 yıl içerisinde terörü bitireceğini iddiasında bulundu.   

Asgari ücret 1500 TL 

BBP’nin seçim beyannamesindeki ekonomik politikalar hakkında da bilgiler veren Kamber, asgari ücretin 1500 TL olacağını söyledi. İnsani bir yaşam sürmek için ekonomik politikalar büyük önem verdiklerini kaydeden Kamber, memur ve emekli maaşlarına yüzde 50 oranında zam yapılacağını söyledi. Mazotun çiftçiye 1 TL olacağını belirten Kamber, Cumhurbaşkanlığı konutu olan Ak Saray’ın giderlerinin vatandaşlara aktarılarak ev sahihi olmayan ailelere ev tahsis edileceğini söyledi. Partisinin toplumun bütün kesimlerini düşünerek seçimlere hazırlandığını söyleyen Kamber, üreten ve borçsuz bir Türkiye için seçim yarışına girdiklerini kaydetti.  

‘Maaşımla çiftleri evlendireceğim’ 

Partisinin yanı sıra kendisinin de vaatlerinin olduğunu söyleyen Kamber, Bilecikliler için hazırladığı vaatlerini bir bir açıkladı. Siyaset anlayışını değiştirmek için siyasete atıldığını kaydeden Kamber, milletvekili olduğu taktirde milletvekili maaşı ile her ay bir çiftin evlilik giderlerini karşılayacağının sözünü verdi. Seçildikten sonra Ankara’da kaybolan, şehrini unutan milletvekili olmayacağını söyleyen Kamber, her hafta Bilecik’te toplantılar yaparak hemşerilerinin sorunlarını bire bir dinleyeceğini söyledi.  

Bilecik’te il içi ulaşım ağını güçlendireceğini ifade ede Kamber, köyler ve ilçelerin merkeze olan ulaşım ağını ve ilçeler arasındaki ulaşım ağına önem verdiğini belirtti. ‘Bozüyük-Kütahya yolu duble yol olacak’ diyen Kamber, Bozüyük’te yapılması planlanan Lojistik Köy’ün ise bir an önce yapılması için çaba göstereceğini belirtti.   

‘Ankara’da kaybolan vekil olmayacağım’ 

Tüm ilçelerde 2. OSB’lerin kurulması için çalışmalar yapacağını ifade eden Kamber, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin geliştirilip ticaret borsalarının kurulacağını söyledi. Meslek hayatında üzerine eğildiği Muratdere Köyü’ndeki bakır ocağının yapımının durdurulması için mecliste de ter dökeceğini söyleyen Kamber, İnönü’de yapılması planlanan çimento fabrikasının da yapımının durdurulması için girişimlerde bulunacağını aktardı. Bozüyük’te sık görülen meslek hastalıklarından olan Silikozis hastalığı için mücadele vereceğini söyleyen Kamber, seramik alanındaki çalışma şartlarının iyileştirilmesi için gereken ne varsa yapacağını söyledi. Kamber, sözlerine şu ifadelerle son verdi: 

“Seçimden seçime ortaya çıkan, seçim öncesi reklam panolarında boy gösteren, seçildikten sonra Ankara’da kaybolan, binlerce oyu alıp seçilemeyince seçmenini unutan, arkasında duramayan, yüzünü yıldan yıla, seçimden seçime oy zamanı gelince gösteren, oy avcılığı yapan, makam peşinde koşan, sözlerini meclise gidince unutup kıyak emeklilik peşinde koşan, vatandaşa gelince batan, vekil maaşına gelince yüzde yüz artıran, devletin imkanlarını babasının malı gibi kullanan, meclisi işyerine çevirip sekreterya kuran, seçimde köylüyü efendi yapıp seçilince ağa olan, vekil olup devletten iş bağlayan, arazi kapatan, proje çalanlara inat adayım.”

Editör: TE Bilişim