Her seçim öncesi olduğu gibi, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Genel Seçim öncesi de, dar gelirli seçmene yardım çalışmaları hız kazandı.
Seçim öncesi izlenen yardım politikaları, geçmişte olduğu gibi gündem oluşturmaya devam ediyor. Kimileri tarafından ‘seçim yatırımı’ kimileri tarafından ise ‘siyasi rüşvet’ olarak nitelendirilen bu yardımlar, ilimizde de objektiflere takıldı. 

“GELECEK KIŞIN KÖMÜRÜNÜ DAĞITIYORUZ”
Geçtiğimiz gün Merkez Dedeoğlu Caddesi’nde gerçekleşen kömür yardımının görüntülenmesinden rahatsız olan ve “Çekme beni hemşehrim. İşimiz yok, bir de bunlarla uğraşıyoruz” diyerek tepki gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlisi, dağıtım ile ilgili olarak “Maaşı bin 200 liranın altında veya asgari ücretli bir işçi, bir evde 4 haneyse kömür alabilir. Önümüzdeki kışın kömürünü şimdiden dağıtıyoruz. Kışın kardan, buzdan araç kayıyor, yanaşamıyoruz. Yollar kuruyken kışlık kömürü şimdiden dağıtıyoruz.” dedi.
Durumu gören vatandaşlar ise “Yaz ayında bu neyin kömürü?” diyerek, yapılan yardımların seçim yatırımı olduğunu ifade etti.
Editör: TE Bilişim