Korkmaz Kesik

İl Özel İdaresi tarafından Asfalt Plenti Tesisinin açılışının 7 Haziran genel seçimlerine az bir süre kala yapılması açılışın‘seçim yatırımı’ olarak nitelendirilmesine neden oldu. Yaklaşık 2.5 Milyon Türk Lirasına mal olan Asfalt Plenti Tesisinin seçime günler kala Ak Parti milletvekili adayların ve parti teşkilatlarının katılımı ile gereksiz masrafların yapılarak şaşalı bir şekilde gerçekleştirilmesi akıllara, ‘İl Özel İdaresi eliyle seçim yatırımı mı yapılıyor?’ sorusunu akıllara getirdi.

Asfalt plenti tesisinin açılışı gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 2 buçuk milyon liraya mal olan asfalt plentinin açılışı yapıldı. Gülümbe Köyü’ndeki tesisin açılışına; Vali Ahmet Hamdi Nayir, Ak Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, 2 Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eli Ekber Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Serken Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Üyeleri, Ak Parti Milletvekili Adayları Halil Eldemir ve Ramazan Kurtulmuş, Ak Parti il ve ilçe teşkilatlarıı, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Vali Nayir: “931 kilometrelik asfalta sahibiz”

Vali Ahmet Hamdi Nayir, açılış öncesi yaptığı konuşmasında gibi 1844 kilometrelik köy yollarında 931 kilometrelik asfaltın olduğunu ifade etti. ‘Yol kalitesindeki artışı refahımızın artışı olarak görüyoruz’ diyen Vali Nayir, alt yapının önemine dikkat çekti. Nayir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bilecik için özel bir gün. Bir ilki yaşıyoruz. Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalara bir modern tesis ile yeni bir halkayı ilave etmiş olacağız. Eski tesisimizle vermiş olduğumuz çevreye zararı da, çevreye rahatsızlığı da bitirmiş olacağız.

Biraz önce İl Genel Meclisimizin, İl Özel İdaremizin Genel Sekreterinin de söylediği gibi 1844 kilometrelik köy yolu ağımızda %50 civarında 931 kilometrelik asfalta sahibiz. Ama bu yeterli değil. Asfalt kalitesi olarak böyle bir tesise ihtiyaç olduğu tespit edilmiş ve bunun girişimleri daha önceden başlatılmış idi.

Osmanlı'nın yetiştirmiş olduğu büyük devlet adamlarından Halil Rıfat Paşa, yolun önemini belirtecek en güzel cümleyi bizlere hediye etmişti; 'Gidemediğin yer senin değildir' diyerek bu konuda bize bir ölçü olarak vermişti. Ama bugün geldiğimiz noktada gidemediğimiz yer yok. Ama bugünkü şartlara göre bize mutluluk verecek bir seyahati gerçekleştirmeyen yolları da yol olarak saymamaya başladık. Dolayısıyla yol kalitesindeki artışı refahımızın artışı olarak görüyoruz.

Alt yapının önemini herkes biliyor. Alt yapı içerisinde de yolun önemi herkesin tartışmasız kabul ettiği bir husus. Yol olmadığı takdirde asayiş ve güvenlikten tutun, eğitim ve sağlığa kadar yürütülen en temel hizmetlerde bir sürü sıkıntı çekeceğimizi yaşayarak gördük, görüyoruz. Bu seneki kar yağışında yollarımız kapanınca sağlığın, eğitimin, her türlü hizmetin aksadığını birlikte müşahede ettik.

İl Özel İdare imkanlarımız çerçevesinde 2015 yılı içerisinde yine birinci kat, ikinci kat asfalt çalışmalarımız devam edecek. Stabilize kaplamalarımız devam edecek. Onarım çalışmalarımız devam edecek. Ama buradaki bu tesis bir farklılık oluşturacak. Bu tesis yalnızca İl Özel İdaremizin tesisi olmayacak. İlimizin geneline hizmet edecek. Belirleyeceğimiz esaslar ve protokoller çerçevesinde belediyelerimiz de dahil olmak üzere bu tesisi en faal şekilde kullanma gayreti içerisinde olacağız.

Burada bu kararın alınmasında başta İl Genel Meclisimizin Başkan ve Üyelerinin desteğini ifade etmek istiyorum. Böyle bir gayretle bir borçlanma gayreti ve çabası göstererek bu hizmetin buraya gelmesine sebep oldular. Yine ihaleyi gerçekleştiren Vali Yardımcımız Mehmet Bey'in başkanlığındaki Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne teşekkür etmek istiyorum. Bu hizmetin buraya gelmesinde, kısa zamanda yapılmasında emeği geçen İl Özel İdaremizin değerli teknik elemanlarına teşekkür etmek istiyorum. Temennimiz, dileğimizin o ki kazasız, belasız olarak bu hizmet halkamız Bilecik'imize layık olan en güzel hizmetleri versin.”

Poyraz: “Bilecik'in de kendini daha ilerde görmesi gerekiyordu”

Ak Parti Milletvekili Adayı Fahrettin Poyraz, milletvekilliği yaptığı süre içerisinde Bilecik’e 7.3 milyar lira yatırım yapıldığını söyledi. Poyraz, “Hakikaten bugün Bilecik için önemli bir gün. Özellikle köylerimizle ilgili güzel bir yatırımın açılışını burada gerçekleştireceğiz. Ben yaklaşık bir aydır genelde yurt dışı ziyaretlerinde bulunduğum için oradaki vatandaşlarımızın da selamını ileteyim sizlere. Hakikaten her gittiğimiz yerde, ki en son Avustralya, Yeni Zelanda'ya gittik, oradaki vatandaşlarımızın Türkiye'de yapılan yatırımları yakinen takip ettiğini, yeni Türkiye'nin güçlü Türkiye'nin onlar tarafından gururla izlendiğini sizlerle paylaşmak istiyorum ve onların da selamlarını size iletiyorum.

Benim için bu açılışın ayrıca bir önemi var. Sonuçta 13 yıldır beraber çalıştık. Başta valilerimiz, bürokrat arkadaşlarımız muhtarlarımız ve diğer arkadaşlarımızla her şeyin bir sonu da olduğu gibi sonuçta bütün makamlar ve mevkiiler de geçici. Nihayetinde bu görevleri inşallah layıkıyla yapacak diğer arkadaşlarımıza devredeceğiz. Bu anlamda da benim şahsen katıldığım son açılış töreni.

Tabii 13 yıllık dönem zarfında çok şey söylenebilir. Ama en azından şu haklı gururu yaşadığımı ifade etmek istiyorum; yani Bilecik gibi mütevazı büyüklükte olan bir ilimize 7.3 milyar lira yani 7.3 katrilyon lira gibi bir yatırım yaptık.

Burada Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakan arkadaşlarımız, kurum ve kuruluşların çok değerli bürokratları, valilerimiz, belediye başkanlarımız, diğer bürokrat arkadaşlarımız ve diğer muhtar arkadaşlarımızın el birliği ile yapıldı bu yatırımlar. Açıkçası değişen Türkiye'de, yeni Türkiye'de Bilecik'in de kendini daha ilerde görmesi gerekiyordu. Bizim gayretimiz bu yönde oldu. İnşallah yeni açılacak olan bu tesisimizle de köylerimizde önemli ölçüde çözümlenme noktasına gelmiş olan temel sorunların artık kaplama asfalt, sıcak asfalt noktasında tartışma yerine hepsini sıcak asfalta dönüştürmede önemli bir avantaj sağlayacak. Ben emeği geçen katkısı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tesisimizin ilimize, ilçelerimize, köylerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Nalbant: “İl Özel İdaresi’nin 2014 yılı kesin hesabı 100 milyon liranın üzerinde”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, açılışı gerçekleştirilen Asfalt Plenti Tesisi’nin İller Bankası kredisi ile 2,5 Milyon Tl’ye yapıldığını ifade etti. İl Özel İdaresi’nin yaptığı hizmetleri aktaran Nalbant, şunları söyledi:

“Bugün burada köy altyapılarımıza büyük değer katacak bir tesisisin açılışlını yapmak için birlikteyiz. Bu görmüş olduğunuz tesisimiz yaklaşık 2 buçuk Milyon lira gibi bir miktarla iller bankası kredisi ile yapılmıştır. Asfalt plentimiz saatte yaklaşık 160 ton üretim kapasitesine sahip. Günde yaklaşık bir kilometre olmak üzere 6 Milyon Liralık ayda üretim yapabilecek kapasiteye sahiptir.

Bu tesisimiz ile özellikle grup köy yollarımızdan başlamak üzere nüfus yoğunluğu baz alınarak köy yollarımızın sıcak asfaltta buluşması sağlanacaktır. İdaremiz son yıllarda makine parkının tamamını yenilemiştir. İş üretme kapasitesini de ikiye katlamıştır. Eski yıllarda ortalama 100-150 civarında proje üreten idaremiz son yıllarda proje ve iş üretme sayısını 250-300’e çıkarmış durumdadır.

Son 10 yılda KÖYDES uygulamalarıyla susuz ve şebekesiz köyümüz kalmamıştır. 1844 kilometre olan köy yollarımızın 931 kilometresi asfaltla tanışmıştır. Her köyümüze en az bir asfalt yolla ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Nüfusumuzun yüzde 91’inin yaşadığı 291 yerleşim birimimizde kanalizasyon çalışmalarımız bitirilmiştir. Şehirde ne varsa köyde de o imkanları götürelim şeklinde başlayan il genel meclisimizin tasarrufu, çocuk oyun grupları ile devam etmiştir. 101 yerleşim birimimize çocuk oyun grubu yapılmış ve hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur.

657 000 metrekare 177 yerleşim birimimizde kilitli parke taşı meydan düzenlenmesi yapılmış ve sokak sağlıklaştırma projeleri yapılmıştır. Sadece köy alt yapılarında değil hayatın her alanında özel idarenin imzasını görmemiz mümkündür. Mesela eğitim sektöründe ister köyde olsun ister şehirde olsun bütün eğitim tesislerinin, yurtların, pansiyonların altında il özel idaresinin imzasını görmeniz mümkündür.

Gençlik ve spor tesislerinde, spor salonlarının, köy statlarının sahalarının, sağlık sektöründe hastanelerin, sağlık ocaklarının, sağlık evlerinin, kültür ve turizm sektöründe kütüphanelerin, halk eğitim merkezlerinin, piknik alanlarının, güvenlik sektöründe ilimizde yapılan pek çok karakolun, atış poligonlarının, mobese sistemlerinin, kent güvenlik sistemlerinin, tarım ve hayvancılık sektöründe göletler, sulama tesisleri, tarım makineleri alımı, tohum ve fidan dağıtımı işlerinde, sanayi ve ticaret sektöründe 6 tane organize sanayi bölgesinin kurulumu ve işletiminde il özel idaresinin hizmetlerini, imzasını görmeniz mümkündür. 

Sadece 2014 yılı kesin hesabımıza baktığımızda Bilecik İl Özel İdaresi’nin 2014 yılı kesin hesabı 100 milyon liranın üzerinde bir kesin hesapla sonuçlanmıştır. Bu hizmetleri elbette ki idaremizin öz gelirleriyle yapması mümkün değildir. Bu hususta idaremize ödenek gönderen hükümetimize, ilimizdeki yatırımlarını özellikle idaremiz eliyle gerçekleştiren bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum. Güvenlerini boşa çıkarmayacağımızı ifade etmek istiyorum.

Bilecik İl Özel İdaresi tüm imkanlarıyla yaz, kış demeden hizmet etmeye, hizmet üretmeye azim ve gayretle devam edecektir. Bu süreçte bize destek olan hükümetimize, sayın valimize, milletvekilimize, meclis üyelerimize, ilçe kaymakamlarına, köy muhtarlarımıza ve değerli halkımıza çok teşekkür ediyorum.”

Yıldırım: “Araç parkı ve asfalt plent tesisimizin yaklaşık maliyeti 9 Milyon TL”

İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, tesisin yapımı aşamasında kaydedilen çalışmaları aktarırken, “Bugün buraya; köy ve kent yaşamı arasındaki farklılıkların giderilmesi, köylerde yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi, çiftçilerimizin üretmiş oldukları ürünlere yeni pazarlar bulabilmesi, bulunan pazarlara rahatlık ve kolaylıkla ürünleri taşıyabilmeleri adına son 13 yılda hayata geçen hizmet ve reformlara bir yenisini daha eklemek üzere toplandık.

Hepimizin malumu olduğu üzere yakın zamanda köylerimizdeki alt ve üst yapı sorunlarının giderilmesi, bayındırlık ve imar faaliyetlerinin hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına yaklaşık olarak 4 Milyon TL harcanarak 3 Adet Ekskavatör, 3 Adet Greyder, 3 Adet Hizmet Aracı,3 Adet Kamyon, 2 Adet Silindir hizmete alınmıştır.

Şuanda inşaatı devam eden ve Temmuz ayında tamamlamayı hedeflediğimiz Yol Şube Müdürlüğü ile birlikte araç parkı ve asfalt plent tesisimizin yaklaşık maliyeti 9 Milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Birazdan hep birlikte açılışını gerçekleştirerek hizmete alacağımız asfalt plent tesisimiz ile de inşallah köy yollarımızın standartlarını da yükseltecektir.

İlimizin bütün köy yolları sıcak asfalt kaplamaya dönüştürülerek köyde yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. en son sözde Bu güzel hizmetin sizlere sunulmasında emeği geçen Sayın Valimiz Ahmet Hamdi Nayir’e ve Milletvekilimiz Sayın Dr. Fahrettin Poyraz’a, yine şantiyemizin kurulmasında emeği geçen EMAK firmasına ve il özel idaresi çalışanlarına teşekkür ediyor asfalt plent tesisimizin bütün hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.  

Protokol konuşmalarının ardından Asfalt Plenti Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. 

Editör: TE Bilişim