Emine Türksoy

Hürriyet Gazetesi, 7 Haziran seçimlerine ilişkin yayınladığı analizinde Doğan Haber Ajansı muhabirlerinin görüşlerine yer verdi. Bilecik DHA İl Temsilcisi ve gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas, gazetenin Cuma günü yayınlanan sayısında ilimizdeki sonuçları değerlendirdi. “Kazanan CHP, kaybeden MHP” başlığıyla verilen haberde, MHP’nin %2’lik düşüş yaşadığını ve CHP’nin %4’lük artış yakaladığını belirten Elmas, Ak Parti’nin %5’lik oy kaybının nedenlerini ilimizin geciken yatırımlarına bağladı. Cafer Elmas’ın seçim analizi şöyle:

“Bilecik’te kârlı çıkan CHP oldu. Daha önce bir milletvekilini AK Parti’nin, diğerini de MHP'nin aldığı şehirde oylar bu kez CHP’ye yöneldi. AK Parti vekil çıkarmasına karşın oyları 5 puan düştü. Seçimi kaybeden MHP’de de yüzde 2’lik düşüş oldu. Her iki partideki kayıplar CHP’ye yöneldi. CHP oyunu 4 puan arttırdı. MHP’nin Bozüyüklü adayı, eski Bakan Bahattin Şeker, ilçesinden gerekli desteği görmedi.

DÜŞÜŞÜN SEBEPLERİ

Bilecik yeni Devlet Hastanesi binasının 10 yıldır yapılamaması, Yenişehir yolunun 20 ihale yapılmasına rağmen 13 yıldır tamamlanmaması ve Yüksek Hızlı Tren için yapılan gar binasıyla kent merkezinde bağlantı yolunun henüz yapılmamış olması da AK Parti’deki oyların düşününe neden oldu.”

Editör: TE Bilişim