Cafer Elmas

                Son yıllarda sektöründe tavan yapan basına özenen özenene. Gerçek gazetecilerin yanı sıra kurumlarında gazeteciliğe soyunduğu ve her kurumun fotoğraf makinesi alarak görevlendirdiği bir personeline gazetecilik yaptırmasına tanık olduğumuz etkinliklere alıştık fakat ilimize bir Bakan geldi mi iş daha da değişiyor. İlimizde çıkan 3 gazetenin muhabirlilerinin yanı sıra ulusal ajans temsilcileri 5 bilemedin 10 parmağı geçmez. Bir de polisleri ekleyelim bunlara fakat gelin görün ki ortalık sayıları 15-20'ye yakın elinde fotoğraf makinesi ve kamerası ile gezen gazeteci dolmuş durumda. İlimize Bakanlar geldiğinde Valilik tarafından imzalı basın kartları dağıtılıyordu en azından gerçek basın mensupları belli oluyordu. Basın mensuplarından bazılarının ulusal ajans görevlisi olduğu için çektikleri görüntüler ve fotoğraflar ulusal basında yer alıyor. Fakat basın ordusu furyasından ajans muhabirleri de görev yapmakta zorlanıyorlar.

                Önceki gün ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nda da aynı durum yaşandı. Sigortalı ve belgeli gerçek gazete çalışanları görevlerini yapmakta zorlandılar eline fotoğraf makinesini alan Bakanın fotoğrafını çekmeye koşturdu. Sanki albüm yapacaklar. Bazı basın mensuplarının da sanki gazetelerine yada sitelerine kaç tane fotoğraf koyacaklar bilinmez her anı her saniyeyi yüzlerce fotoğraf çekerek albüm çıkaracaklar gibi fotoğraf çekmelerini de anlamak güç.


                Diğer taraftan baktığımızda ise basın mensuplarının yanı sıra bir kişi orman sorumlusuyum ormana çekiyorum, bir diğeri DSİ'den geldim DSİ'ye çekiyorum, diğeri AKP'den geldim AKP'ye çekiyorum, diğeri hatıra olsun diye çekiyorum, diğeri sitem var çekiyorum, bir diğeri Twitter var paylaşacağım çekiyorum diyor, diğeri facebook'ta paylaşacağım diyerek gerçek görev yapan basın mensuplarına engel olduklarının dahi farkında değiller. Saygısızlık mı, güvenlik zafiyetimi bilinmez ama gerçek basın mensupları ve ulusal ajans temsilcileri bu konuya Vali Halil İbrahim Akpınar'ın bir çözüm bulması ve gerçek basın mensuplarının rahat görev yapmalarını sağlaması istiyorlar.

Editör: TE Bilişim