Madde bağımlısı Yunus Bulut(28)’un ailesinin feryadını duyan devlet kurumları harekete geçerken, Ailenin korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna istinaden gencin tedavisinin yapılacağı öğrenildi.

Uyuşturucu bağımlısı gencin Babası Durmuş Bulut ile anne Ayşegül Bulut gazetemiz aracılığı ile 7 yıldır çeşitli uyuşturucu madde kullanan oğulları Yunus Bulut’un son 1 senedir de Metamfetamin (met) denilen madde bağımlısı olduğunu söylemişlerdi.

Bu süreç boyunca kendisine ve çevresine verdiği zararlardan dolayı gitmedikleri sağlık kurumu kalmadığını söyleyen anne ve baba Bulut, oğulları Yunus Bulut’un tedaviyi reddettiğini söylerken son çare olaraktan Vali’ye çıktıklarını ve durumu ona da anlattıklarını lakin herhangi bir çıkar yol bulamadıklarını aktarırken, devlet kurumlarını çocuklarının tedavi edilmesi için feryat etmişlerdi.

Bunun üzerine harekete geçen Valilik, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün başkanlığında Aile ve uzman kişilerden oluşan bir komisyon toplamış,Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve adliye ile yazışmalara başlamıştı.

Aileye tebellüğ edildi

Aradan geçen kısa süre zarfında Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Aileye konuya ilişkin tebellüğ tutanağı teslim edilirken, “Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı tedbir isteyen baba Durmuş Bulut ve şiddet uygulayan Yunus Bulut hakkında 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine Dair Kanununa dayanarak ‘Hastaneye yatmak dâhil, muayyene ve tedavisinin sağlanması’ (Şahsın Bilecik İl Emniyet Müdürlüğünce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen aralıklarla İl Sağlık Müdürlüğüne şevki sağlanarak hüküm altına alınan tedbirin İl Sağlık Müdürlüğünce Uygulanmasına) karar verildiği bildirilmiştir.”ibarelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim