Bilecik Arena programına katılan Belediye Başkanı Semih Şahin, kentin en büyük sorunlarından birisi olan yağmur suları altyapı çalışmalarına ilişkin yapılan ihalesinin iptal edilmesiyle ilgili olarak eski Belediye Başkanı şimdiki Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’nın ihaleye ilişkin Savcıları harekete geçmeye davet etmesine karşılık, “ihalede bir şaibe varsa buyurun bende bütün Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyorum” dedi.

Bilecik Arena programında gazetecilerin sorularına içtenlikle ve cesaretle cevaplar veren Belediye Başkanı Semih Şahin, yağmur suları altyapı çalışmalarına ilişkin iptal ettiği ihaleye açıklık getirdi.

Özellikle Milletvekili Selim Yağcı’nın eleştiri oklarının hedefi haline gelen Başkan Şahin, ihaleye ilişkin yaptığı açıklamada, “ben ihaleyi iptal sebeplerimi söyleyeyim. Birincisi teknik şartname yüzünden, ikincisi idari şartname yüzünden. İptal sebeplerim bunlar, ihalede ben hata yapmam çünkü ben ihale işinin 23 sene dersini anlattım. Böyle baktım eksik çünkü biliyorsunuz eski kadrolarla çalışıyoruz ama bana uygun, benim statümde uygun şeyler yok, bir sürü hatalı şartnameler geliyor, onları da düzeltiyoruz” dedi.

Görevden aldığı Belediye Başkan Yardımcısının ihale koşulları içerisinde mi görevinden alındığının sorulması üzerine ise Başkan Şahin, “ihaleyi o yaptı o imzaladı, ihaleyi iyi incelememişsiniz. Görevden alma sürecim ondan sonra dikkat edin tarihlere iyi bakın. İhalede kimin imzası var ona bakın” dedi.

İhalede usulsüzlük olduğu iddialarına ise sert yanıt veren Belediye Başkanı Semih Şahin, “varsa bir şaibe Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyorum” diyerek meydan okudu.

Başkan Şahin, usulsüzlük iddialarına, “hayır, bir usulsüzlük varsa şeffaf usulüne de uygun, usulüne uygun olmadığını düşünen Türkiye Cumhuriyeti Başsavcıları var hemen gidebilir, çağırsınlar, bende bir şaibe varsa bütün Cumhuriyet Savcılarını göreve çağıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim