Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi’nde esnaf, sanayici, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları ve memurların da aralarında bulunduğu 66 sanıklı Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik görülen 5. mahkemede Savcı karar için mütalaasını verdi.

66 FETÖ/sanıklı Bilek'in en önemli davası olarak gösterilen 25 tutuklusu bulunan davada Ağır Ceza Savcısı mütalaasını verirken tüm sanıklar için ceza istedi.

Geçtiğimiz hafta Bilecik Adliyesi’nde görülen davada 32 tutuklu sanıktan 1’i mahkeme salonunda, diğerleri ise telekonferans sistemi ile mahkeme heyeti karşısında hazır bulunmuş, saat 9.30’da başlayan duruşma 23.00’te son bulmuştu. 7 tahliye kararı çıkan mahkeme karar için 11 Aralık Pazartesi gününe ertelenmişti.

11 Aralık Pazartesi günü sabah 9:00’da başlayan davada savcı uzunca hazırladığı mütalaasını okurken, tüm sanıkların ceza almasını istedi.

Tüm sanıklara tutuklama isteyen Savcı verdiği mütalaada 66 sanıklı FETÖ sanığının 10 tanesinin örgüt üyeliğinin yanı sıra örgüt yöneticisi olarak cezalandırılmasını istedi.

Bilecik'in en önemli davası olarak gösterilen 25 tutuklusu bulunan davada Ağır Ceza Savcısı mütalaasını verirken tüm sanıklar için ceza istedi.

Firari sanıklar hariç tutuklu ve tutuksuz yargılanan tüm FETÖ sanıklarını darbe girişiminde bulunmaları yönünde delil ve teşebbüs bulunmadığı gerekçesi ile beraatlarını isteyen Savcı mütalaasında diğer tutuklu ve tutuksuz tüm FETÖ sanıklarının örgüt üyeliğinden cezalandırılmalarını istedi.

Savcı verdiği mütalaada tutuklu sanıklar Adem A., Ahmet K., Fevzi U., İsmail K., Metin Y., Selim D., Sezai K., Veli A., Zakir E., ve Zekeriya M. için FETÖ /PDY örgüt yöneticiliğinde ceza isterken, yine tutuklu sanıklar Abbas Ö., Bora B., Bülent B., Cihan S., Erdem A., Faruk K., Göksel B., Habip K., Hamza G., Kenan Ç., Medeni O., Muhammet Ş., Osman K., Selami K., Yusuf Ç. ve Zafer K. İçin örgüt üyeliklerinden ceza istedi.

Savcı verdiği mütalaada bu davada yargılanan diğer serbest tüm sanıklarında örgüt üyeliğinden cezalandırılmalarını istedi. Savcının mütalaasının ardından mahkeme Başkanı Savcılık mütalaası sonrası avukatlara söz verirken tüm avukatlar Savcı mütalaasına savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Ve mahkeme davayı karara bağlamak için 4 Ocak 2018 tarihine ertelendi.

Editör: TE Bilişim