İnsani Yardım Vakfı Şubesi, Bilecik İnsan Kaynakları Platformu ve Cihannüma Bilecik Şubesi temsilcileri Suriye’ye ziyaret gerçekleştirdi.Halen birçok bölgesinde savaşın devam ettiği, mermiler ve bombaların tehlikesi altında hayatın sürdüğü Suriye bu hafta Bilecik’lilerin sevgi, şefkat ve ilgisiyle tanıştı.

Sivil bir ekip olarak, Bilecik İnsan Kaynakları Platformu İK 11 Platformu Başkanı Halil ALTINAY, Cihannüma Bilecik Şube Başkanı Ercan Çakmak, İHH İnsani Yardım Vakfı Bilecik Temsilcisi Şemsettin Yıldırım ve İHH İnsani Yardım Vakfı Marmara Bölge Sorumlusu Ruhi Ademoğlu ile birlikte gerçekleştirdikleri Suriye ziyaretini sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Halen savaş halinin devam ettiği Suriye’deki hayli tehlikeli ve bir o kadar da anlamlı gezide İHH’nın kendilerine sağladığı güvenlik tedbirleri eşliğinde, Türkmen tercümanlarla Kilis Öncüpınar sınır kapısından geçen ekip;

Savran, Yavuz Sultan Selim’in Memlüklüleri yendiği Mercidabık savaşının geçtiği Dabık, Akhtarin kentleri ve birçok köyün yanı sıra Türk Askerinin üs kurduğu, Suriye’nin 60 km içlerinde olan El Bab şehrine kadar girdiler. El Bab Mahalli Meclisi yetkileri (Belediye Başkanlığı yerine) ve Sağlık Bakanlığı’mızın açtığı sağlık tesislerinde Türk doktor ve hemşireler tarafından misafir edilen ekip İHH İnsanı Yardım Vakfı’nın bağışçılarının destekleriyle açılan Yaşam merkezleri, Kamplar ve Hastaneler ve halen Türk bağışçıların destekleriyle yapımına devam edilen Anaokulu ve ilköğretim Okullarını gezdiler. Özgür Suriye Ordusu yetkilileri ve Türkmen Mücahitlerle de görüşen ekip çektikleri fotoğraf karelerinin bir kısmını sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Savaşın en çok ve en büyük mağduru olan, yalınayak ve bakımsız bir halde yaşamlarını sürdürmeye çalışan çocuklara verdikleri hediyelerle ve gösterdikleri ilgi özellikle çok dikkat çekti. Aldığımız bilgiye göre hemen hepsi savaş mağduru olarak öksüz ve yetim çocuklarla birlikte oynayan İK 11 Platformu Başkanı Halil Altınay, sosyal medya hesabında duygularını aşağıdaki şekilde özetledi:

Sahada mayın mı var, silah mı var, bomba mı var... Açlık, yokluk, sefalet, yenilgi, kayıp ya da kayıplara üzüntü...
Hayır!

Bunların hiçbiri yok.. Elektrik direğinde kopan telleri kendine salıncak yapmış, sallandığında uçarcasına mutlu Turkmen çocukları...
Umut var.. Mücadele var.. Azim var..
Sevinçlerine ortak olmak istedik... Baktılar yanımızda IHH'dan abileri var.. Koşulsuz güvendiler, kimsenin kimseye güvenmediği Suriye'nin acı dolu, savaş topraklarında bize..
Tuttuk ucundan kalın telin.. Uçtuk özgür yurtlarına...
Kahkahalarla... Birlikte ...

Savaşın tamamen yıktığı şehirlerin fotoğraflarının da paylaşıldığı sosyal medya hesabında İHH İnsanı Yardım Vakfı Bilecik Başkanı Şemsettin Yıldırım, paylaştığı videolarla, canlı yayınlarla şahit oldukları tüm acı, zorluk ve yıkıma herkesin şahit olmasını sağladı.

Editör: TE Bilişim