Cafer Elmas
Önceki gün bir tek Gazetemizin gündeme taşıdığı ve Yeminli Mali Müşavir Münür Şahin’in AK Parti binasında Bilecik Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu resmi olarak açıkladığı gün MHP Belediye Başkan adayı Hüseyin Şensoy’a ilginç göndermede bulunmasına MHP’den yanıt gecikmedi.

Münür Şahin’in AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda yaptığı açıklamalarda MHP’nin adayı Hüseyin Şensoy’a göndermede bulunarak, kendisinin Şensoy gibi birçok kişiye danışarak aday olmadığını belirtmesi üzerine gazetemiz Editörü Cafer Elmas’ın Münür Şahin’in bu açıklamalarını videolu olarak görüntüleyip ‘ben birçok kişiye sorarak adaylığımı açıklamadım’ başlığı ile haberi kaleme almasının ardından MHP İl Başkanı Sabri Eraslan’dan gazetemize açıklama geldi.

Eraslan, AK Parti aday adayı Münür Şahin’in yeni partisine üye olurken MHP’nin adayı Hüseyin Şensoy’un ismini kullanarak gündem oluşturmaya kalkıştığını belirterek, adayları Hüseyin Şensoy’un istişareye önem veren adaylık sürecini küçümsediğini ifade edip, ‘kendisinin ise kimseye sormadan aday adayı olduğunu belirtmiş, Hüseyin Şensoy’un da arayıp hayırlı olsun dediğini söylemiş. Ne diyecek kardeşim niye aday oldun mu diyecek. Sayın Şensoy’un ismini niye kullanıyorsun, o sizin isminizi kullandı mı ki siz şark kurnazlığı yapıyorsunuz. Aynı partiye mi aday adayı oluyorsun da rekabet yapmaya çalışıyorsun’ dedi.

Sabri Eraslan’ın bir tek gazetemizde yeralan habere ilişkin olarak tüm basına gönderdiği açıklaması şöyle:

“Saygıdeğer Hemşerilerimiz: Bildiğiniz üzere yaklaşık iki ay önce başlattığımız İl ve ilçelerimizdeki Belediye Başkanlığı aday adaylığı süreci Tüm seçim bölgelerimizde devam etmekte olup, Söğüt ve Gölpazarı ilçelerimizden sonra Bilecik Belediye Başkan adayımızı Bayram öncesi Hüseyin ŞENŞOY olarak belirlemiş, kamuoyuna duyuruyu sosyal medyada ve ilan panolarında adayımızın Bayram tebriğini vesile kılarak duyurmuştuk. Diğer ilçe ve beldelerimizde süreç devam ediyor. Resmi işlemleri bitmiş olan ilçelerimizi ve sayın Hüseyin ŞENSOY un adaylıklarını 2 kasım da Genel Başkanımız sayın Devlet BAHÇELİ toplu tanıtım toplantısında açıklayacaklardır.

Kıymetli hemşerilerim: Yaşadığımız bu toprakların gerçek sahipleri ve yöneticileri sizlersiniz. Kimsenin sizlere ve bizlere akıl vermesi hakkı da değildir, haddi de değildir. Bayram arifesi bir arkadaşımız nasıl bir belediye başkanı diye basına açıklamalarda bulunmuş, aklınca siyaseten ön almaya çalışmış bayram sonu da bir iki yere selam çakarak Ak parti ye üye olmuştur. Daha sonrada Aynı partiden aday adayı olduğunu açıklamıştır. Dolayısı ile Arife günü apar topar yarım saatlik googlee derlemesi ve yerel süslemesi ile yapılan açıklamanın maksadı hasıl olmuştur. Hayırlı olsun diyoruz. Allah herkesin gönlüne göre versin. Bizim ilgilendiğimiz bu arkadaşımızın aday adaylığı değil, yeni partisine üye olurken Adayımız sayın Hüseyin ŞENSOY un ismini kullanarak gündem oluşturmaya kalkmıştır. Adayımızın istişareye önem veren adaylık sürecini küçümsemiş kendisinin ise kimseye sormadan aday adayı olduğunu belirtmiş, Hüseyin ŞENSOY un da arayıp hayırlı olsun dediğini söylemiş. Ne diyecek kardeşim niye aday oldun mu diyecek.  Sayın ŞENSOY un ismini niye kullanıyorsun, o sizin isminizi kullandı mı ki siz şark kurnazlığı yapıyorsunuz. Aynı partiyemi aday adayı oluyorsun da rekabet yapmaya çalışıyorsun.

Saygıdeğer hemşerilerim: Bu gündemle sizleri meşgul etmek, zamanınızı almak emin olun siyaset anlayışımıza uymuyor. Bu yüzden haklarınızı helal ediniz. Sayın Hüseyin ŞENSOY bu konuya parti disiplinine uyarak müdahil olmayacaktır, lakin işi çoktur 5 gündür küçük sanayi sitesinde esnafımızın sorunlarını dinlemektedir. Kendisi sahipsiz de değildir. Artık Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altındadır, haklarını korumak bize aittir. Bizler Başkalarına benzemeyiz. Emin olun bu hakkı korumasını da çok iyi biliriz. Eğlence arayanlar başka kapı aramak zorundadır.

Kıymetli hemşerilerim: Öyle 200 000 kişilik bir şehirde yaşamıyoruz henüz. Topu topu 50 000 kişiyiz ve aktif siyaset yapanda 150 – 200 kişiyiz, dolayısı ile biz siyaset yapanlar hepimiz birbirimizi tanırız. Yıllardan beri belli nezaket ve saygı kültürü içinde birbirimizle arkadaşça mücadele ediyoruz. Bu arkadaşın anlayış ve siyasi tavrının bu hoşgörü ortamını bozmaya çalıştığı kanaatindeyiz.

Hürmete değer hemşerilerim: Gördüğünüz gibi şimdiden farkındalık oluştu. Allah sonumuzu Hayr eylesin. Harcamış olduğumuz zamanınız için haklarınızı helal ediniz.

Saygılarımızla.”

Editör: TE Bilişim