Oksijen tüpü ile 20 yıldır hayatını sürdürmeye çalışan vatandaşa akülü arada desteği yapıldı. 10 kiloluk tüpü sürekli yanında gezdirmek zorunda olan vatandaşa taşıması kolay olan şarjlı  makine için yeni yardım başlatıldı.

Bilecik Engelsizim Yaşam Ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği, 20 yıldan beri bu oksijen tüpü ile yaşayan Tacinur Uzun için yardım toplayarak akülü araba aldı. Bilecik Engelsizim Yaşam Ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği’nde gerçekleşen törenle Uzun’a akülü arabası teslim edildi. Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Halit Altıntaş, Uzun’un 10 kiloluk oksijen tüpü ile yaşamını sürdürmeye çalıştığını belirterek, Uzun’a şarjlı oksijen tüpü almak için kampanya başlatacaklarını söyledi. Konuşmasına PKK’nın hain saldırılarını kınayarak başlayan Altıntaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Terörün karşısında iri olalım diri olalım ve dik duralım. Ülkesi ile Devleti ile bölünmez bütünlüğü ile Milli birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacaktır. Biz çağlar yıkmış çağlar aşmış hakkı töreyi özgürlüğü savunmuş, üç kıtada at oynatmış cirit atmış bir Milletin torunlarıyız. Kürtlere akıl hocalığı yapan Amerikanın, Avrupanın, Ermenistanın oyununa asla gelmeyeceğiz.

Demeğimiz olarak 20 yıldan beri bu oksijen tüpü ile yaşayan Tacinur Uzun engelli vatandaşımıza akülü arabayı hepinizin huzurunda veriyorum. Bu akülü arabanın bize gelişinde katkısı bulunan Bilecik Avukatlarından Serkan Aşıcı'ya teşekkür ediyorum. Bu hanım efendi her gittiği yerde 10 kglık tüpü taşımak zorunda kalıyor. Demeğimiz olarak yeni bir kampanya başlatıyorum. Yeni çıkan 4 kg civarında taşıması kolay olan şarjlı bir makine alınması gerekiyor. Bunun fiyatı 9.000,00 TL dir ve sigorta bunu kesinlikle karşılamıyor. Bu nedenle bütün ilimizin ileri gelenlerinin desteğini acilen bekliyorum. Resmi daireler dahil hayırlara vesile olmasını dilerim. Ziraat Bankasına yatırmak isteyenler için T.C. Ziraat Bankası A.Ş Hesap No: 0118688968545001”

Editör: TE Bilişim