Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve diğer ilgililer saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu.

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aslan Yıldız ise Türk tarihinde zaferler kadar acıların da yer tuttuğunu, birçok yerde şehit olan Anadolu çocuklarının destansı mücadelesinin anlatıldığını söyledi.

Aslan Yıldız konuşmasında “Bugün tarihimizin en dramatik savaşlarından birinin anma günüdür. Bizim tarihimizde zaferler kadar acılar da yer tutar. Yemen kızgın çöllerde, Çanakkale derin sularda, Kars Sarıkamış dondurucu soğukta, 15 Temmuz’da hain terör kalkışmasıyla şehit olan Anadolu çocuklarının destansı mücadelesini anlatır.

Şairin dediği gibi, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır.” anlayışı doğrultusunda Anadolu toprakları kadar vatan tanımına uyan başka bir toprak parçası yoktur.

Sevgili gençler,

Bu güzel vatanımız kolay kazanılmadı, bunu çok iyi bilmeliyiz. Eğer bugün burada şanlı bayrağımızın altında rahat bir şekilde özgürce nefes alabiliyorsak, aziz şehitlerimizin bizler için verdiği nefeslerin sayesindedir.

İşte bu da gençlik olarak bizim görev ve sorumluluğumuzu kat kat arttırmaktadır. Bu ülke, her alanda vatanı ve milleti için her türlü fedakarlığı yapabilen gençlere sahip olduğu müddetçe o ülke asla batmaz.

Sevgili gençler,

O zaman Sarıkamış başta olmak üzere bu topraklar için şehit olmuş tüm şehitlerimize yakışır bir evlat olmamız için buradan şu mesajları almamız gerekir;

Hepimiz görev düştüğünde vatanımız için, millletimiz için her türlü fedakarlığı yapmaya ahzır olmalıyız. Hepimiz, işlerimizi ve görevlerimizi hiçbir mazerete sığınmadan en iyi ve en başarılı bir şekilde yerine getirerek ülkemize ve milletimize faydalı olmalıyız. Ne iş yapıyorsak yapalım o işi en iyi şekilde yapmalıyız.Çünkü Mehmetçiklerimiz ve tüm aziz şehitlerimiz görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır.Gözlerini kırpmadan bu cennte vatanımız için, aziz milletimiz için ve bizler için canlarını feda etmişlerdir.

Sevili gençler,

Sizlerin de aiziz şehitlerimizin mirasına sahip çıkarak onlara hayırlı bir evlat olacağınıza inancımız tamdır. Sözlerime İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu dizeleri ile son vermek istiyorum,

“Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı

Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı

Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı”

Kars Sarıkamış harekatının 103. Yıl dönümünde başta Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

 

Polis Meslek eğitim merkezi Müdürlüğü öğrencileri, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan askerlerin de bulunduğu yaklaşık bin 500 kişilik grup, ”Sarıkamış Türküsü” eşliğinde, ellerinde Türk bayraklarıyla Şeyh Edebali Türbesi’ne geldi. Burada yapılan duanın ardından katılımcılara çorba ikram edildi.

Editör: TE Bilişim