Bilecik Belediye binası önünde yazılı olan “Bilecik Belediye Sarayı” yazısı sökülürken yerine “T.C.Bilecik Belediyesi” yazıldı.

1905 yılı II. Abdülhamid döneminde Rüştiye İdadisi(Hazırlık, Lise) olarak inşa edilen ve 2005 yılından itibaren de Bilecik Belediyesi binası olarak kullanılmaya başlayan tarihi eserin giriş kapısına Selim Yağcı Başkanlığında, “Bilecik Belediye Sarayı” yazısı yazılmış ve altına da 1905-2005 tarihleri yerleştirilmişti.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında Bilecik Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmesi neticesinde 14 yıl boyunca “Bilecik Belediye Sarayı” yazısı asılı bulunan tarihi Bilecik Belediye binası önündeki yazıda değişti. Belediye Başkanlığını alan Cumhuriyet Halk Partisi ilk icraatına Belediye binasına el atmakla başladı. Büyük puntolarla yazılı olan “BİLECİK BELEDİYE SARAYI” yazısı yerine, “T.C. BİLECİK BELEDİYESİ” yazıldı.

Başkan Semih Şahin: “Sarayda yaşamak için değil halka hizmet için geldik”

Hummalı bir çalışma sonucunda değiştirilen yazı hakkında Belediye binası önünde açıklama yapan Başkan Semih Şahin, “Bilecik Belediyesi, halkın belediyesidir. Saray haline getirilerek halktan kopuk bir belediye; halkına gerçek hizmet veremez, kendisine hizmet verir. Biz belediyeyi halka açıyoruz ve halkın belediyesi yapacağız. Bu bir simge olsa da bütün hizmetlerimizde bunu herkes görecek. Bilecik halkı kendi belediyesi olarak benimseyecek. Bilecik’i halkımızla birlikte daha güzel bir hale getireceğiz. Bunun bir simgesi olarak da belediyemizdeki saray ismini kaldırıp Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyesi olarak değiştiriyoruz. Bu belediye, sadece ismiyle değil her şeyiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin, Bilecik’in belediyesi olacaktır.”ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan konuya ilişkin görüşlerini devam ettiren Başkan Semih Şahin,Bilecik Belediyesi binası içerisinde aslına uygun olmayan birçok objenin bulunduğunu ve daha önceki yöneticilerin burayı aynen saray gibi kullandıklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim