4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde ilimizin çarşı merkezinde C.U. ismindeki yaşlı bir adamın milletin gözleri önünde köpeğe tecavüze yeltendiği ettiği iddia edildi.

Bilecik’te sabah saatlerinde yaşanan iğrenç olay Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Belediye Kültür Sitesi’nin üst katında meydana geldi. Sabah saat 10.00 sularında yaşlı bir adam 6 K diye adlandırılan durakların arkasına geçerek çevredeki vatandaşlara aldırış etmeden tuttuğu köpeğe tecavüz etmeye kalktı. Köpeğin bağırması ile irkilen adamın görüntülerde  köpeğe vurduğu gözleniyor.

Gerek Kayı Plaza gerekse diğer yüksek binalardan olaya şahit olan birçok vatandaş durum karşısında iğrenirken, olay vatandaşların cep telefonuna yansıdı. Durum hemen Emniyet güçlerine haber verilirken, C.U. isimli yaşlı adam ‘Toplumda Hayasızca Hareketler Suçu ve Hayvan Koruma Yasası’na’ istinaden gözaltına alındı. Gözaltı işlemi sonrası savcılığa gönderilen C.U.’nun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenilirken, C.U.’nun verdiği ifade de ise köpeğe tecavüz etmediğini onu sevdiğini söylediği iddia edildi.

4 Ekim’in Hayvanları Koruma Günü olduğunu söyleyen vatandaşlar bu durumun kabul edilemez olduğunu aktardı. Diğer yandan Kültür Sitesi üzerinde yapılan incelemede ise yerde C.U.’nun meni atıklarının olduğu iddia edildi.

Vatandaşlar tedirgin

Diğer yandan Adliye sorgusu sonrası serbest kalan C.U. adındaki yaşlı vatandaşı tanıyanlar tedirgin olduklarını bu kişinin güpegündüz sokak ortasında böyle sapıkça hareketlerde bulunması sonrası mahallelerinde çocuklarına da aynı saldırıda ve sapıklıkta bulunabileceği endişesini taşıdıklarını dile getirerek bu kişi hakkında önlem alınmasını istediler.

Editör: TE Bilişim