Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne Bilecik Valiliği ve Bilecik Belediyesinin çelenk bırakmasıyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından tören geçidi yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Müslüm Akdoğan, zaferin dünya tarihindeki önemine vurgu yaparak  "Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek olan ifaya hazırdır. Bu zaferi bizlere armağan eden, büyük topraklar üzerinde özgürce yaşamamızı sağlayan başata Ulu Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vatan için hayatını feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günümüz kutlu olsun.” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenler; günün anlam ve önemine dair öğrencilerin şiir okuması, ödül töreni ve  2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde resmigeçitle sona erdi.

Editör: TE Bilişim