AK Parti Milletvekili adayı Ramazan Kurtulmuş, gazetemizi ziyaretinde seçime yönelik açıklamalar yaptı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık ve teşkilat üyeleri ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Ramazan Kurtulmuş, genel seçimden buyana yaşanan süreci değerlendirdi ve sonrasında çıkan tabloyu iyi analiz ettiklerini, eksiklerini neden böyle bir sonuç alındığını sorgulayarak 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlere daha iyi ve daha güçlü bir şekilde hazırlandıklarını belirtti.

Kamuoyu çalışmaları sonrasında halkın taleplerini Genel Merkez’de komisyonlar tarafından yapılan çalışmalar ile değerlendirdiklerini, halkın istek ve eleştirileri sonucu seçim beyannamesi hazırlayarak bunu kamuoyuna sunduklarını, belirten Kurtulmuş, “Milletimiz dedi ki siz iktidar olarak yolunuza devam edin ama biz sizi bir uyaralım, biz de bu seçimi bir uyarı olarak aldık. Bu uyarı neticesinde ne yapmamız gerekiyorsa dersimize iyi çalıştık. Milli irade neyi gerektiriyorsa o olur ve o yapılır. Milli irade iktidar olarak sandıktan çıkarmazsa koalisyon olur sandıktan ne çıkarsa onun başımızın üzerinde yeri var” dedi.

Kurtulmuş, açıklamasında, “7 Haziran sonuçlarında milletimizin takdiriyle  1. Parti yapmasına rağmen iktidar olamadık. Seçimler sonrası çıkan tabloda partilerin beraber koalisyon girişimleri ve biraraya gelme çalışmaları oldu o süreçte sağlıklı bir sonuç ortaya çıkmadı çıkmayınca da erken seçim kararı alındı ve ülke yeniden erken seçime gidiyor.

 Alışık olmadığımız bir tablo bu, ülkeyi yönetiyoruz biliyorsunuz seçimler bu zamana kadar hep normal zamanında oldu bu zamana kadar bundan sonraki süreçte temennim o inşallah bir daha erken seçim olmaz. Erken seçimin hangi açıdan bakarsanız bakın faydası yok. 7 Haziran seçimleri sonrasında çıkan tabloyu parti olarak biz iyi değerlendirdik.  Kamuoyuna çıktık sorduk bizim eksiğimiz, nedir, bizden beklenti nedir, neden böyle bir sonuç aldık bunu sorguladık. Daha sonra genel merkezimiz bu sonuçla ilgili halk arasında yapmış olduğu kamuoyu araştırmasında halktan gelen eleştirileri ve talepleri dikkate alarak komisyonlarımız çalıştı. Bu komisyonların çalışmaları sonucu halktan gelen taleplerle eksik görülen alanlarda, bu alanlarda malum 6 başlık altında milletimizin değişik kesimlerine yönelik olan vaatlerle ilgili olan kısmını söylüyorum sadece o ihtiyaçlar neyse onlar nasıl karşılanır, bunlara karşılık kaynak nedir, nasıl yapılabilir, sağlanacak bütçe imkanları ile nasıl olur gibi bu çalışmaların hepsi yapıldı ve seçim beyannamesi ile ortaya konuldu. Şimdi burada 2 başlık halinde ayırmak lazım. Birincisi normal ülkemizde devam eden projeler var malum bunlar havaalanı var, köprü var, alt geçitler var, körfez geçişi var, demiryolları var, devam eden projeler var, bu projelerin devamını sağlamak ve ilave projeler eklemek.

Türkiye’de gerçekten uzunluğu 28 km’ye varan tüneller, hızlı tren projelerimizin devamı, savunma sanayi ile ilgili olan projeler var bunları 2023 hedeflerine koymuştuk. Ülkemiz imkanları çerçevesinde önümüze koyduğumuz projeleri devam ettiriyoruz. 7 Haziran seçimleri sonrasında halkımızın değişik kesimlerini ilgilendiren sıkıntıları dinledikten sonra önümüze şöyle bir tablo çıktı, birincisi çocuklara yönelik biz neler yapabiliriz dedik. Mesela Milli Eğitim’de ne olabilir dedik Milli Eğitim’de artık tam gün uygulamasına geçilecek, sınıflardaki sayı azalacak, okul sayısı artacak, beslenmelerinden tutunda  Türkiye kendi aşısını kendi üretecek tüm bu projeler dışında bayanlara yönelik projelerimiz var. Doğumla ilgili olsun, girişimcilikle ilgili olsun, köyde yaşayan vatandaşlarımızla ilgili sera projelerine destek, gençlere destek, faizsiz kredi, esnafımıza yönelik projelerimiz var. 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar bekliyoruz. Biz dediğimiz gibi kendi vatandaşımızın taleplerini gördük ona göre beyannamemizi hazırladık, biz toplumdaki şeyi iyi okuduğumuzu düşünüyoruz. Milletimiz dedi ki siz iktidar olarak yolunuza devam edin ama biz sizi bir uyaralım, biz de bu seçimi bir uyarı olarak aldık. Bu uyarı neticesinde ne yapmamız gerekiyorsa dersimize iyi çalıştık. Milli irade neyi gerektiriyorsa o olur ve o yapılır. Milli irade iktidar olarak sandıktan çıkarmazsa koalisyon olur sandıktan ne çıkarsa onun başımızın üzerinde yeri var. Biz hiçbir zaman için şunu söylemeyiz, millet yanlış yapmıştır bunu diyenler oldu millet asla yanlış yapmaz, milleti idare edenler yanlış yapar, politikacılar yanlış yapar ama millet asla yanlış yapmaz. Milli irade neyi çıkarıyorsa biz de ona göre gerekeni yaparız” dedi.

Asgari ücretle ilgili olarak ta açıklama yapan Ramazan Kurtulmuş, “bütçeyi idare eden iki tane Bakanımız var, Mehmet Şimşek ve Ali Babacan. Bütçe disiplinini sağlayan kişiler bunlar, disiplini sağlayan kişilerle Türkiye krize girmeden birçok sorununu aşmıştır. Asgari ücretlemi krize girilecek, yok asla öyle bir şey yok. Burada gerek bütçeyi ve gerek işveren açısından baktığınızda dengeleri iyi gözetlemek lazım, dersinize iyi çalışmanız lazım bu iş kolay değil memleketi idare ediyorsunuz, bir şekilde krize, sıkıntıya sokmadan idare etmek macburiyetindesiniz. Eğer sıkıntıya düşerseniz, başkasının vereceği borç paraya, başkasının vereceği silahla teröre karşı mahkum olursunuz gibi. Yıllarca Türkiye bunlara mahkum oldu, biz bu mahkumiyetten kurtulduk çok şükür. Tedbirli davranmak adına o şekilde bir düşünce vardı ama asgari ücret yeterlimi değil, burada mesele şu Türkiye sınıf atlamıştır. Kişi başına düşen 3 bin dolar milli gelirden 12 bin dolar seviyelerine gelmiştir. Nedir bu aşağı yukarı 4’e katlanmıştır, ama bazı kesimlerin gelir düzeyi aynı oranda gelişmediği için Türkiye dediğim gibi sınıf atlamıştır ve hayat standartları yükselmiştir. Daha önce bir evde bir telefon varken şimdi 5 tane telefon vardır. Asgari ücretin satın alma gücüne bakarsanız çok alanda ikiye katlamıştır ama yeterli değildir. Standartlar yükselmiştir Türkiye’de.  Toplumun gelişmişliğiyle belirli kesimlerin seviyesi aşağıda kalmıştır sıkıntı da buradadır, o sıkıntıyı gidermek adına önümüze koyduğumuz seçim beyannamesinde gerekenler yapılacaktır. Biz şu alanda biraz ihmal ettik ülkede hakikaten milyar dolarlık projeleri yapıyoruz, 80 yılda yapılmayanı yaptık, iddialı olduğumuz projeler var, bu projelere çok yoğunlaşmışken belirli kesimleri demek ki ihmal etmişiz bu defada onları milletimize sorduk, milletimizin taleplerini iyi aldık, işi iyi okuduk, dersimize iyi çalıştık, bu şekilde yolumuza devam ediyoruz. Allah nasip ederse 1 Kasım akşamı milletimizin takdiriyle iktidarız” görüşlerine yer verdi. 

Editör: TE Bilişim