Vali Süleyman Elban, Bozüyük’te faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya geldi. Göreve geldiğinden bu yana Bilecik sanayisinin temsilcileri ile bir araya gelerek Bilecik sanayisi hakkında bilgi alan Vali Elban bu defada Bozüyük’teki sanayi kuruluşlarının yöneticilerini ağırladı.

Vali Elban konuşmasında sektörde faaliyet gösteren iş yerlerinin ithalat ve ihracattaki durumunu sordu. Vali Elban, bu konuda üzerine düşen bir görev olursa katkıda bulunmak istediğini dile getirdi. Elban konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

 “Dört aylık süre zarfında elimizdeki çeşitli kesimlerle, çeşitli vesilelerle bir araya geliyoruz. Kimi zorunlu toplantılarımız var. Onlarla çeşitli sorunların çözümü için bir arada oluyoruz. Fakat bunun ötesinde ülkemizde sanayici olmanın çok zor olduğunu biliyorum. Her şeyi düşünmesi gereken hatta asıl eli taşın altında olan kesim sanayicidir. Birçok insan akşam işini bitirip evine gittiğinde rahat bir şekilde uykusunu uyurken, maalesef sanayicinin sabaha kadar uykusunun rahat olduğunu düşünmüyorum. İş yerinde herhangi bir sıkıntı mı, üretimde aksama mı var diye düşünüyor. O da yetmiyor, birçok sanayici birçok işi kendisi yapmak zorunda. Pazarlaması da kendisinde, tanıtımı da kendisinde, insan kaynakları ile ilgilenmesi de gerekiyor. Dolayısıyla her sorunla kendisi yüz yüze kalmak zorunda kalıyor. Sanayicilik o yüzden her açıdan zor bir sektördür. Daha önceki toplantılarda da dile getirdim.

Bu kadar sıkıntının mükafatı ne herhangi bir insandan daha fazlamı yiyor, içiyor, herhangi bir insandan daha fazlamı giyiniyor, hayır. Daha fazla mı tatil yapıyor? Tam tersine daha az tatil yapıyor. Dolayısıyla sanayici sektörüyle bizim ev sahipliğimizle bir araya gelelim istedim. Bu ilin valisi olarak ve sizlerde ilimizde çok fazla sorumluluklar üstlenmiş iş adamları olarak sizlerle aramızda bir köprü kurmak isterim. Bu zorluklarda benimle görüşmek için zor bir çaba sarf etmeyin isterim. Benimle herhangi bir görüşme yapmak istediğinizde gelip bir bardak çayımızı içmenizi isterim. Aramızda böyle bir sıcaklık oluşmasını isterim. Bu toplantı ve sonraki toplantılarımızda sizlerden çok öğreneceğimiz şeyler var. Dolayısıyla bizlerinde sizlere ufakta olsa bir katkımız olursa ona da sevinirim. Bunun ötesinde bu toplantılarda hepimizin bildiği gibi özel sektörün vizyon olarak daha çok dünya ile entegresi vardır. Ve ayrıca da bizler daha çok ufkumuzu açacağız sizler sayesinde. Bu ilin valisi olarak sizlerin bilipte benim bilmediğim işlerinizi ana hatlarıyla bilmek isterim. Sizlerin işyerlerine geldiğimde yabancılık çekmeden birbirimizi sıcaklıkla karşılamamızı isteriz.”


Vali Elban, konuşmasının ardından sanayicilerle tek tek tanıştı.

Editör: TE Bilişim