Cafer Elmas

Aralık ayı sonunda görevi sona erecek olan Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'a sanayiciler tarafından verilen veda yemeğinde duygu dolu anlar yaşandı.

Rektör Özcan, görev süresi boyunca Bilecik'teki sanayiciler başta olmak üzere tüm kesimlerden büyük destek gördüğünü ifade ederken, Üniversite’de ve şehirde oluşan güven ve huzur ortamının korunmasını istedi.

Görev süresi sona eren Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan için Üniversite Sanayi İşbirliği Derneği tarafından veda yemeği düzenlendi.

Subaşı Restaurant'ta düzenlenen yemeğe; Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Baro Başkanı Halime Aynur, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun, 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan ve üyeleri ile daire müdürleri, sanayiciler ve öğretim üyeleri katıldı.

Subaşı: "Bilecik tarihinde böyle hizmet görülmedi"

OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Subaşı, yaptığı konuşmada Rektör Azmi Özcan'a çalışmalarından dolayı teşekkür ederken Özcan’ın öncülüğünde Üniversite’nin Bilecik'in gelişiminde büyük rol üstlendiğini ifade etti.

Rektör Özcan'ın  Bilecik tarihinin en önemli hizmetlerine imza attığını söyleyen Subaşı, "İlimizde kurulan üniversite  ilimizin yaşam standardını, yaşam politikasını belirlemeye başladı. Bilecik'te farklı bir çevre oluştu. Bacasız sanayi olan üniversitemize  bin öğrenci potansiyeli kazandıran Rektörümüze ne kadar teşekkür edersek azdır. O ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok mutlu ve onurluyuz. Bilecik'in tarihinde bu gibi bir hizmet olmadı" dedi.

Özdağ : "İlimize, bizlere, sanayimize değer kattınız"

Üniversite Sanayi İşbirliği Derneği Başkanı Levent Özdağ, derneğin kuruluşuna Rektör Azmi Özcan'ın öncülük ettiğini belirterek, "Bundan sonra ne Bilecik sizi unutacak ne de Bilecik sanayisi sizi unutacak. Bize ön ayak olan, bizlere emek veren, kurulmasında fikrini verdiğiniz derneğimiz sizi hiç unutmayacak. İlimize, bizlere, sanayimize değer kattınız. Derneğimizin kuruluşuna öncü oldunuz. Biz sizleri unutmayacağız. Umarım siz de yeni görevlerinizde bizleri unutmazsınız. Size şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Rektör Özcan: "Bilecik'in sadece havası değil, mayası da temiz"

Rektör Azmi Özcan, yaptığı duygu dolu konuşmada Bilecik'te geçirdiği 8 senelik süreyi değerlendirdi. Bilecik halkından çok büyük destek gördüğünü vurgulayan Özcan, verilen desteklerle Üniversite’nin önemli bir gelişim sağladığını ifade etti.


Güven ve huzur ortamının ilimiz ve üniversite için önemine dikkat çeken Özcan, 'Buradaki huzur, sükun ve güven ortamı, insan merkezli anlayışın mutlaka yaşatılması lazım. Biz buna sahip çıkmazsak kimse de sahip çıkmaz' dedi. Rektör Özcan, yaptığı duygu dolu konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Bir fani için hayattaki en büyük ödüller, gelirken değil giderken duyduğu sözlerdir. Nasıl karşılandığınız değil, nasıl uğurlandığınız sizi anlamlı kılar. Ayrılık mukadder. Bir şekilde hepimiz hayatımızın belirli zamanlarında belirli yerlerden ayrılacağız. Dilerim hepinize benim muhatap olduğum bu tarz ayrılıklar nasip olsun. Çünkü, nihai noktada ömrünüzün muhasebesini yaptığınız zaman sizin en büyük değeriniz kazandığınız paralar değil edindiğiniz dostluklar olacaktır. Sizin sonsuzluk yolculuğuna taşıyacak olanlar da o dostlarınızın hüsnü şahadetleri olacaktır. Ben Bilecik'te bunu gördüm. Sadece havası temiz değil, sadece suyu temiz değil, aynı zamanda mayası temiz bir şehir gördüm. Bundan 8 sene önce kendi iradem dışında buraya geldik. Bütün Bileciklilerin inanılmaz teveccühüyle, basınımızın yoğun desteği ile bütün bileşenlerin desteği ile ve şüphesiz bir kısmı aramızda olan ekip arkadaşlarımızın çok dürüst gayretleri ile bugün sadece şehrimizin değil ümit ediyorum memleketin hassasiyetine dikkat eden herkesin iftihar edeceği bir müessesenin nüvelerini oluşturduk.

"Yürekler toplum olursa başarı elde ediliyor"

Bugün üniversitemiz bir ödüle muhatap oldu. Floransa'da yapılan uluslararası bir organizasyonda kampüs projesi özel ödülü ile ödüllendirildik. Emeği geçen herkese çok teşekkür etmek lazım. Bu sonuç hayatını merkezine insanlara faydalı işler yapmayı yerleştiren insanların olduğu sonuçtur. Aramızdan birisi engel olmaya çalışsaydı bu seviyeyi yakalayamazdık.


Sanayiciler teknik anlamda bizden daha donanımlı, eserlerinizin göğe yükselme sınırını onun zeminindeki sağlamlığın derecesi belirler. Zemine güveni yerleştirirsek o zaman yükselmenin sınırı olmayacaktır. Bugün buradaki dostlar meclisi güven ve emniyetin tezahürüdür. Herkes birbirine güvendi ve bu başarıda kendi nasibine düşeni aldı.

Göreve başladığım ilk günden beri Bilecik sanayicisi, ticaret erbabı hep bizim yanımızda oldu. Üniversite Sanayi İşbirliği Derneği bizim heyecanımızı paylaştı ve müşterek projeler hazırlandı. Yürekler toplum olursa başarı elde ediliyor.

"Her fırsatta mutlaka kapınızı çalacağım"

Bilecik olarak bize bu güzellikleri yaşattığınız için, bu yolda bize hep güveninizi gösterdiğiniz için, yorulduğumuz anlarda bize destek olduğunuz için her şeyden önce bize kardeşlik hissettirdiğiniz için bütün paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Aile olarak Bilecik'i çok sevdik. Bu coğrafyada yaşayan başı dik ve gururlu olan herkesin mutlaka Bilecik'e bir borcu vardır. Biz de ömrümüzün bu aşamasında borcumuza ödemek adına bir şeyler yapabildiysek onun mutluluğu ile buradan ayrılacağız. Sizleri tanımak 50 küsur yıllık ömrümün en önemli değerleri arasında olacak. Buradan ayrılığım belki görev gereği olacak. Ama her fırsatta mutlaka kapınızı çalacağım.


"Huzur, sükun ve güven ortamının mutlaka yaşatılması lazım"

Her sene üniversiteden 5 bin kişi mezun olacak. Mezun olan öğrenciler Bilecik'in değerlerini ülkeye ve dünyaya taşıyacaklar. Binlerce akademisyen dünyanın farklı yerlerine konferanslara gidecekler. Bizim değerlerimizi oraya taşıyacaklar. O yüzden buradaki huzur, sükun ve güven ortamı, insan merkezli anlayışın mutlaka yaşatılması lazım. Biz buna sahip çıkmazsak kimse de sahip çıkmaz. Burada bir güzellik yaşadık lütfen bu güzelliği devam ettirin. Bu güzellik yaşarsa biliniz ki umut var. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal ediniz."

Konuşma sonrasında 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan ve Üniversite Sanayi İşbirliği Derneği Başkanı Levent Özdağ, Rektör Azmi Özcan'a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı plaket verdi. 

Editör: TE Bilişim