Cafer Elmas

Sanayiciler seferlerine başlamasına rağmen garı tamamlanamayan  Bilecik’te 1 yıldır durmayan seferlerinin de ne zaman başlayacağı belli olmayan  hızlı trene tepki gösterdiler. Bilecik’te 2 sefer duracak olmasından dert yanarak hızlı trenin Bilecik sanayisine hiçbir katkısının olmayacağını belirttiler.


24 Mart Salı günü ilimizin ve metal sektörünün ekonomik analizinin yapılabilmesine katkı sağlayabilmek, kentin ekonomik nabzını daha iyi tutabilmek ve yeni bir vizyonla kentin ortak aklını harekete geçirmek adına Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası, Metal Sektörü Çalıştayı düzenlendi. 

Çalıştayda Metal Sektöründe karşılaşılan sorunlar aşağıdaki başlıklar üzerinde değerlendirildi. Lojistik sorunu başlığı altında Hızlı Tren sorununu da ele alan sanayiciler, Hızlı Trenin Bilecik’te sadece 2 defa duracak olmasının Bilecik sanayisine bir katkı sunmayacağının altını çizdiler. Ulaşım ve lojistikte sıkıntılar çektiklerini belirten firma sahipleri, karayolu ulaşımının maliyetli olduğunu belirterek demiryolu ulaşımının sanayinin gelişimi açısından önemli rol oynayacağını söylediler. 

Demiryolunu iç ulaşımda bile kullanamıyoruz”

Firma yetkilileri özellikle ilimizdeki ulaşım ve lojistikte yaşanılan problemleri dile getirerek, “Sanayici olarak üretimimizin büyük bir bölümünü ihraç ediyoruz ancak karayolu taşımacılığı maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle demiryolu taşımacılığını kullanmak istiyoruz. Lojistikte demiryolunun kullanılması ulaşım maliyetlerinde %50 ye yakın avantaj sağlıyor. Fakat İlimizde demiryolu taşımacılığı konusunda sıkıntılar yaşamaktayız. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor. Bu şartlar altında demiryolunu ihracatta kullanmayı bırakın iç ulaşımda bile kullanamıyoruz” dediler.

Hızlı tren projesinin sanayiciye katkısı olmayacak”

“Hızlı tren projesi ile İlimizin hem ekonomik alanda hem de sanayi anlamında büyümeye katkı sağlayacağını düşünmüştük.” diyen sanayiciler, “Hızlı tren seferlerinin Bilecik’te günde 2 sefer duracak olması ve planlanan saatlerin mesai saatlerine uygun olmaması nedeniyle hızlı tren projesinin de sanayici olarak bizlere bu şekliyle çok katkısı olacağını düşünmüyoruz” ifadelerini kullandılar.

 

 

Editör: TE Bilişim