Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, bir dizi ziyaretler kapsamında Bilecik’e gelerek ilk ziyaretini Vali Bilal Şentürk’e gerçekleştirdi. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yardımcısı Büyükdede, yerli otomobildeki son gelişmeler, Bilecik’e kurulması düşünülen 3’üncü OSB ve askeri alandaki teknolojik gelişmeler ile gençlere yönelik teknolojik yatırımlar hakkındaki soruları cevaplayarak, yerli otomobilde yer seçimi aşamasında olduklarını aktardı.

“Otomobil fabrikasında yer seçimindeyiz şu anda”

Yerli otomobil çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendiren Bakan Yardımcısı Büyükdede, konu hakkında, “şu anda Türkiye’nin Otomobili Grubu iyi bir çalışmanın içinde, başında da değerli bir arkadaşımız var, bizlerde destek veriyoruz, hızla Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde mühendisler grubu start verdi, yeni başladılar inşallah otomobil fabrikasında yer seçimindeyiz şu anda, hangi boyutta, nereye yerleşelim diye karar verecekler, çalışmalar hızla devam ediyor.

Türkiye’nin Otomobili Grubu’nun (TOG) bizlerden talebi fabrika konusunda daha çok Bursa’ya yakın bir yerde olmak şeklinde ama Bursa’da da yer bulma konusunda gerçekten zorluk var, şuanda yer seçimi hakkını onlara bırakmak lazım” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye kendi insansız hava aracını en iyi yapan ülkelerden birisi”

Savunma sanayindeki teknolojik gelişmeleri de değerlendiren Bakan Yardımcısı Büyükdede, Savunma, Havacılık ve Uzay Kümesi’nin Başkanlığını yaptım. Türkiye’de ki İHA’ların üretilmesi, roketlerin, uçakların üretilmesi için ciddi bir çalışma içerisinde olduk, şu anda Türkiye kendi insansız hava aracını en iyi yapan ülkelerden birisi, kendi silahlarını, kendi zırhlı araçlarını, tankını, topunu, mühimmatını ve uzay çalışmalarını başlatmış bir ülke”dedi.

“Özel destekler dönemine girdik”

Gençlere yönelik teknolojik yatırımlar ile ilgili soruya ise özellikle yazılımcılar için özel yönetmelikler çıkartacaklarını belirten Bakan Yardımcısı Büyükdede, “gençler içinde Bilişim Vadisi’nden bahsettim, sadece gençlerin dijital platforma geçmesi için kurduk. Üniversitelerimizde yeni ve gelişmiş dijital konularda yapılanmanın içerisine girdik. Bakanlığımızda 3 bakan yardımcısıyız, bir tanesi gençlerin dijitalleşmesi konusunda çalışan bir arkadaşımız, bu konuya önem verdiğimiz bir dönemi yaşıyoruz ki sayın bakanımız da keza öyle. Dijitalleşme gençlerin yeni sanayi 4.0’a adaptasyonunun sağlanması, yeni yazılımlarda etkin hale gelmesini sağlayacak çözümler üretmeye gayret ediyoruz. Bir de KOSGEP olarak da özellikle yazılımcılar için özel yönetmelikler yayınlayacağız, özel destekler dönemine girdik ve gençler hakikaten son derece tempoları hızlı, dünyanın yeni trendine çok daha hızlı adapte olacak bir yapıya geldiler” dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yardımcısı Büyükdede, Şeyh Edebali Üniversitesi’ndeki ARGE-Proje Pazarı ve Bilecik OSB’leri toplantısına katılmak üzere Valilik’ten ayrıldı.

Editör: TE Bilişim