Belediye Başkanı Semih Şahin, Klarnet Sanatçısı Hüsnü Şenlendirici’nin de katılımıyla gerçekleşen Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi açılış programında yaptığı konuşmada, “Binalarımızın içini kültür ve sanatla dolduracağız” dedi.

Bilecik Belediyesi tarafından Ekim 2019 tarihinden bu yana faaliyet gösteren ve 550 öğrencinin müziğin birçok dalında eğitimler aldığı Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi açılışı, Klarnet Sanatçısı Hüsnü Şenlendirici’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Program kapsamında ayrıca, gitar, bağlama, keman, klarnet, perküsyon, bateri, piyano, yan flüt, halk oyunları, modern danslar, Türk Halk Müziği korusu, Sanat Müziği korosu, çocuk korosu, resim ve heykel alanlarında eğitimlerin verildiği Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi dersliklerinin de açılışı yapıldı.

Belediye Başkanı Semih Şahin açılışta yaptığı konuşmada, belediyeler olarak fiziki çalışmadan daha çok kültürel ve sanatsal faaliyetlerin önemli olduğunu belirterek, ‘’Açılışa katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dün gece bizlere keyifli bir gece yaşatan Klarnet Sanatçısı Hüsnü Şenlendirici ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. Gerçekten kulaklarımızın pasını sildiler. Dün akşam da dediğim gibi Bileciklileri hizmetlerin en iyisi ile buluşturmaya devam edeceğiz’’ şekline konuştu.

KLARNET SANATÇISI ŞENLENDİRİCİ’DEN BAŞKAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Açılışta kısa bir konuşma yapan Sanatçı Hüsnü Şenlendirici ise Belediye Başkanı Semih Şahin’e, kültür ve sanat anlamındaki çalışmalara verdiği katkı dolayısıyla teşekkür ederek, ‘’Gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Çok değerli ve duayen sanatçıların yanında benim de ismimin olmasına çok sevindim. İnşallah buralarda çok güzel gençler yetişecek’’ dedi.

Daha sonra Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi dersliklerinin açılışı gerçekleştirilirken, konuklar derslikleri gezerek, yapılan eğitim ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Açılış sonunda Sanatçı Hüsnü Şenlendirici’ye kursiyerler tarafından çeşitli hediyeler verildi ve hatıra fotoğrafları çektirildi.

Editör: TE Bilişim