Eskişehir ve Afyon İlleri bölgesinden doğan ve ilimizin güzide ilçelerinden Osmaneli’nden de geçerek Sakarya ilinin Karasu İlçesi’nden denize dökülen Sakarya nehri uzun yıllar sonra ilk defa temiz akmaya başladı.

Kızılırmak ve Fırat Nehirlerinden sonra Türkiye’nin 3.büyük nehri olan Sakarya nehri uzun yıllar sonra 1980 ve öncesinin temiz görünümüne döndü.

Osmaneli İlçesi’nden geçen ve son yıllardaki bataklık halinden adeta eser kalmayan su berraklığı ile göz doldurdu. Neredeyse yüzülebilecek bir berraklığa ulaşan suda balıkları da gözle görmek mümkün hale geldi.

“YAZ OLSAYDI YÜZERDİK”

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin suyun son haftalardaki temizliğine dikkat çekerken,“Bugün yazdan bir gün olsaydı, bu kadar temiz bir görünümüne sahip Sakarya Nehrinde yüzerdik. Sakarya bugünlerde çok temiz akıyor. Geçmişi hatırlatan bu görünümüyle yeşil bir renge bürünmüş Sakarya’yı seyretmek bile çok güzel.”dedi.

Sakarya Nehri’nin bu kadar temiz akmasını Koronavisrüs’e başlayan uzmanlar insanların elini doğadan çekmesi ile birlikte sulardaki kirlilik oranında azaldığını belirtiler.

Editör: TE Bilişim