İktidar olan AK Parti'ye sırtını dayayan kuruluşların başında gelen Sakarya Gazetesi, AK Partili Belediyeleri geçim kaynağı olarak mı görüyor? Ne hikmetse birçok AK Partili Belediyelerin matbu evrak, dergi, davetiye işlerini Sakarya Gazetesi'nin bastığı gözleniyor. Bilecik Belediyesi'nin yanısıra Bozüyük Belediyesi'nin de matbu basılı evrak işlerinin de bir çoğunun Sakarya Gazetesi'nde basıldığı iddia edildi.

         Son olarak Bilim Sanat Eğitim Merkezi'nin 40 sayfa kuşe renkli 1000 adet olduğu dergiyi de Sakarya Gazetesi'nin bastığı öğrenildi. Derginin basım yeri olarak Sakarya Gazetesi'nin Erdallar Grubu yazarken bu derginin basımına Bilecik Belediyesi'nin sponsor olduğu ve Sakarya Gazetesi'nin bastığı öğrenildi.

         Buna ilişkin olarak, Bilim ve Sanat Merkezi'ne gidip Müdür ile görüştük. Kurum Müdürü 1000 adet basıldığını, Belediye'den ricacı olduklarını, Belediye'nin de Sakarya Gazetesi'ne yönlendirdiğini söyledi. Adedinin, kaça basıldığı yönünde herhangi bir bilgi sahibi dahi olmayan Müdür, Belediye'nin sponsor olduğunu, Bilecik BİLSEM dergilerinin Erdallar Matbaa Hizmetlerinde basıldığını söyledi.

         Yine Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin daha önceki yıllarda basılan kitabında Belediye'nin sponsor olduğu  ve kitabı da Sakarya Gazetesi'nin bastığı gelen iddialar arasında yerini almıştı. Birçok AK Parti'li Belediye'nin matbu evrak işini basan Sakarya Gazetesi'nin yine Bozüyük Belediyesi'ne de bir çok matbu evrak, dergi ve reklam faturaları kestiği gelen iddialar arasında.

         Bazı basılı işlerin doğrudan temin, bazılarının da ihale ile  Sakarya Gazetesi'nin bastığı gözlenen Bozüyük Belediyesi'nin son yıllarda bastırdığı  12 sayfa renkli kuşe kağıda basılan aylık bültenlerinin de yine Sakarya Gazetesi'nde basıldığı öğrenildi.  Daha önceki yıllarda ve aylarda doğrudan temin usulü ile Sakarya Gazetesi'nin bastığı bültenlerin son olarak ihale ile 35 bin adet basıldığı iddia edilen bültenleri de yine Sakarya Gazetesi'nin bastığı öğrenildi.  Sakarya Gazetesi'ne iş bastıran AK Partili Belediyelerin kimlerden teklif aldığı ve ihaleye kimlerin girdiği ise merak ediliyor?


         Bilecik'teki tüm AK Partili Belediyeleri geçim kaynağı olarak gören ve yüksek rakamlarda fatura kesen Sakarya Gazetesi'nin kestiği fatura bedellerinin önümüzdeki aydaki  Denetleme Komisyonları'nda ortaya çıkması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim